Andere agenten hebben in het filiaal een Plaats Delict (PD) afgezet en getuigenverklaringen opgenomen (foto: Sebastiaan Barel).
Andere agenten hebben in het filiaal een Plaats Delict (PD) afgezet en getuigenverklaringen opgenomen (foto: Sebastiaan Barel). Sebastiaan

Man aangehouden voor overval op supermarkt

wo 8 dec 2021, 10:00 Actueel

Voorburg - Maandagavond is een vestiging van een supermarkt aan de Monseigneur Van Steelaan in Voorburg weer overvallen.

Rond acht uur kwam de melding van de overval binnen bij de meldkamer van de politie. Op dat moment ging de winkel net sluiten. Het gaat mogelijk om een ‘greep uit de kassa’. In ieder geval zou een medewerker bedreigd zijn met een mes.

De dader was een donker getinte man met een normaal postuur, Northface jas, zwarte joggingboek, zwarte schoenen en een wit tasje. Hij is er direct na de overval in onbekende richting vandoor gegaan.

Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de dader. Andere agenten hebben in het filiaal een Plaats Delict (PD) afgezet en getuigenverklaringen opgenomen. Via burgernet werden omwonenden opgeroepen uit te kijken naar de dader.

Het is niet de eerste keer dat dit filiaal is overvallen; op 2 juli jongstleden is er daar ook al een overval gepleegd. In de omgeving werden toen twee jeugdige verdachten aangehouden, maar zij bleken niets met de zaak te maken te hebben. Een derde verdachte, waarnaar de politie op zoek was, werd niet meer gevonden.

UPDATE - De Politie Eenheid Den Haag meldt dinsdagmiddag een 21-jarige Hagenaar te hebben aangehouden voor de overval op de supermarkt.

Uit de krant