Afbeelding
theater

Twee films in Theater Ludens

Actueel 67 keer gelezen

Voorburg - Voor donderdag 30 december heeft Theater Ludens nog twee films op het programma staan, ‘Emma’ en ‘The Way’.  Toegangsprijs: € 9, met bibliotheekpas € 7.

Om 15.00 uur draait ‘Emma’. Misschien wel het opvallendst aan de verfilming van Jane Austens ‘Emma’ is de aankleding.  Alle vrouwen dragen pastelgekleurde soepjurken. De rijke Emma Woodhouse (Gwyneth Paltrow) probeert Harriet Smith (Toni  Collette) aan een man te helpen maar verwaarloost haar eigen liefdesleven. Emma valt uiteindelijk voor Mr. Knightly (Jeremy Northam), maar pas na allerlei speels gekoppel en erudiet gekonkel waarbij je hebt kunnen genieten van kundige acteurs in hun mooie kostuums.

Om 20.00 uur draait ‘The Way’, een drama met o.a. Martin Sheen. Daniel, de zoon van de Amerikaanse oogarts Tom, is in Frankrijk overleden. Tom haalt de stoffelijke resten op en hoort dat Daniel verongelukte op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Hij besluit die route zelf te lopen, om onderweg de as van zijn zoon te verstrooien. Hij krijgt gezelschap van enkele rare snuiters. Humor, goed spel en oogverblindende landschappen compenseren de soms wel erg ernstige en spirituele toon.

Kaartenreserveren en bestellen via www.theaterludens.nl, of aan de kassa op woensdag en zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant