De man die is aangehouden voor de overval op de Aldi in Voorburg wordt ook verdacht van de kassagraai in de supermarkt te Leidschendam (archieffoto: Rene Hendriks).
De man die is aangehouden voor de overval op de Aldi in Voorburg wordt ook verdacht van de kassagraai in de supermarkt te Leidschendam (archieffoto: Rene Hendriks). Rene Hendriks

Aangehouden man verdacht van meer supermarktovervallen

do 9 dec 2021, 12:00 Actueel

Voorburg, Leidschendam, Den Haag - De aangehouden man die verdacht wordt van het plegen van een overval op een supermarkt aan de Monseigneur Van Steelaan in Voorburg op maandag 6 december wordt ook verdacht van nog drie andere overvallen.

De man, een 21-jarige Hagenaar, werd dinsdagmiddag 7 december aangehouden op verdenking van de overval. De man dreigde maandag 6 december omstreeks 20.00 uur een medewerker met een mes en ging er met een geldbedrag vandoor.

Het signalement van de man komt overeen met de opgegeven signalementen van nog drie andere soortgelijke zaken. Zo werd op 20 november een greep uit de kassa van een supermarkt aan de Prins Frederiklaan in Leidschendam gedaan. Hetzelfde gebeurde bij twee supermarkten in Den Haag. Het spoor leidde naar deze verdachte door camerabeelden. 

De man betaalde bij de kassa’s met veel muntgeld en deed vervolgens grepen uit de kassa op het moment dat de caissière de kassalade opende. In twee gevallen bedreigde hij personeel met een mes. De recherche doet verder onderzoek.

Uit de krant