Mahjoub Mathlouti, gemeenteraadslid voor D66 Leidschendam-Voorburg (foto: pr).
Mahjoub Mathlouti, gemeenteraadslid voor D66 Leidschendam-Voorburg (foto: pr).

D66 blij met beoogde nieuwe rugbyvelden

Actueel 321 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - D66 is blij met het voorstel om de Voorburgse Rugbyclub (VRC) permanent te vestigen op sportpark Westvliet. Zo lijkt de jeugdrugbyclub na jaren eindelijk een vast onderkomen te krijgen. Naast de lokale rugbyclub mag ook (beach-) volleybalvereniging Volevo zich daar gaan vestigen. 

In 2017 is besloten dat VRC zich tot de geplande woningbouw tijdelijk op De Star mocht vestigen. Omdat de start van de woningbouw concreet is geworden, is ook het vertrek van de rugbyclub dichterbij gekomen, terwijl onduidelijk was waar zij dan heen moesten. 

D66-raadslid Mathlouti: ‘VRC heeft sinds haar oprichting in 2015 geen vaste locatie gehad. Dat zij zich mochten vestigen op De Star was niet meer dan een tussenoplossing. De inmiddels geplande woningbouw op De Star betekende dan ook een aanstaand vertrek. Daarom heeft D66 eerder deze periode het college opgeroepen de club binnen de mogelijkheden in onze gemeente een vast onderkomen te bieden. Dit om te voorkomen dat het vinden van een nieuwe locatie alleen het probleem van de rugbyclub zou blijven. Deze oproep werd door de gehele raad ondersteund en we zijn dan ook blij dat het college nu met een plan is gekomen. Wat ons betreft heeft VRC haar vaste plek binnen onze gemeentegrenzen verdiend. De club groeit in ledenaantal, en richt zich volledig op de jeugd. Ook organiseert VRC naast haar sportieve activiteiten allerlei maatschappelijke initiatieven en werken zij actief samen met andere sportverenigingen en het onderwijs. Daarnaast geeft deze nieuwe locatie hen de mogelijkheid te groeien en geven we nog meer kinderen de kans om te sporten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant