Drukte op het kruispunt Heuvelweg bij de Westfield Mall of the Netherlands (foto: gemeente  LV).
Drukte op het kruispunt Heuvelweg bij de Westfield Mall of the Netherlands (foto: gemeente LV).

Stevige aanpak van verkeer en parkeren rond de Mall

Actueel 1.228 keer gelezen

Leidschendam - De afgelopen maanden is er al een grote verbeterslag gemaakt als het gaat om de doorstroming van het verkeer op de N14 en rondom de Mall, laat de gemeente weten.

Om de situatie blijvend te verbeteren is nog een aantal fysieke ingrepen op straat nodig. Wethouder Astrid van Eekelen: ”We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt waardoor de situatie rondom de Mall is verbeterd. Dat zien we in de praktijk, maar horen dat ook terug van inwoners. Met dit plan pakken we een aantal knelpunten aan die we zijn tegengekomen. Daarmee verwachten we dat de doorstroming van het verkeer nog beter wordt.” 

Voor een volgende stap zijn investeringen, structurele maatregelen en aanpassingen in de infrastructuur nodig. Daarnaast wordt ook het gesprek aanggegaan met inwoners om te kijken waar extra inzet en aanpassingen nodig zijn. 

Naast het beter benutten van de bestaande wegen stelt het college voor te investeren in een aantal fysieke verbeteringen. Zoals het herinrichten van het kruispunt op de Heuvelweg richting N14, ter hoogte van het politiebureau, het plaatsen van verkeerscamera’s op Heuvelweg, Noordsingel en Banninglaan ter hoogte van de kruispunten, voor de ingang van de parkeerterreinen, de bewegwijzering vanaf de A4 en de N14 aanvullen, de parkeerroute aanvullen en het verlengen halte Heuvelweg inclusief veilige oversteek. Als de raad instemt met de structurele investeringen, kan de gemeente hiermee aan de slag.

De gemeente heeft contact met inwoners over de parkeer- en verkeersituatie rondom de Mall. Daarnaast werkt de gemeente met een klankbordgroep en een digitaal klankbordpanel.

Uit de krant