Winkelcentrum De Julianabaan Voorburg (foto: gemeente LV).
Winkelcentrum De Julianabaan Voorburg (foto: gemeente LV).

Gemeente wil snel aan de slag met De Julianabaan

Actueel 590 keer gelezen

Voorburg - Winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg is toe aan vernieuwing. De gemeente kijkt daarbij naar de korte en de lange termijn. 

Wethouder Astrid van Eekelen: “Ondernemers hebben het door corona niet gemakkelijk en kunnen de steun goed gebruiken. Op korte termijn willen we aan de slag met het vergroenen van het gebied, het verbeteren van de verkeersveiligheid en het verfraaien van de pleinen. Voor de lange termijn kijken we ook naar de mogelijkheid van een publieksstrekker, zoals een cultuurgebouw en oplossingen voor het parkeren. Zo blijft het goed winkelgebied zijn aantrekkingskracht houden en is het klaar voor de toekomst.” 

In februari 2022 besluit de raad over het maken van een ontwikkelingsplan. Een plan dat er op gericht is om het openbare gebied opnieuw in te richten, te vergroenen en het parkeren beter te regelen. Maar ook om initiatieven van derden op elkaar af te stemmen en uit te voeren. De bouw van nieuwe woningen en het upgraden en uitbreiden van winkels behoort tot de mogelijkheden. Er komen geen woningen bovenop winkels. Dit is al eerder onderzocht en past niet in het toekomstplan. 

De gemeente gaat het plan in nauw overleg met vastgoedeigenaren, ondernemers, verenigingen van eigenaren en bewoners uitwerken. Een aantal van hen neemt plaats in de klankbordgroep. Zij worden er nauw bij betrokken. Ondernemer Max van der Zijden (Bakker Klink) namens de winkeliersvereniging De Julianabaan: ”De voorgenomen verbouwingsplannen passen perfect in onze strategie om tot een ‘Compleet Verrassend, Verrassend compleet’ aanbod voor onze klanten te komen.”

Uit de krant