Walter bij de container waarin hij de door hem voor Kika opgehaalde kerstbomen vorige jaar opsloeg (eigen foto).
Walter bij de container waarin hij de door hem voor Kika opgehaalde kerstbomen vorige jaar opsloeg (eigen foto).
veiligheid gewaarborgd

Gemeente haalt kersbomen Walter toch op

Actueel 876 keer gelezen

Voorburg - ‘Om veiligheidsredenen’ haalt de gemeente Leidschendam-Voorburg geen grote partijen kerstbomen meer op tussen Kerst en Oud en Nieuw. Walter Dop, van Walters Weghaal Service zat, daarom in zak en as. Gelukkig haalt de gemeente de kerstbomen van Walter nu echter toch op.

“Gelukkig heeft de gemeente al toegezegd dat ze een uitzondering maken omdat Walter een goed doel sponsort en de brandveiligheid gewaarborgd is”, hebben Rogier & Marjolein Dop de redactie van Het Krantje laten weten.

Voor het vierde jaar op rij haalt Walter (11 jaar) na de feestdagen voor Kika kerstbomen op in Voorburg West voor Kika.  In 2019 begon Walter met zijn sociale bedrijfje, Walters Weghaal Service, in zijn wijk. Hij haalt de kerstbomen bij de mensen thuis op voor €1,50. Daarnaast ontvangt hij € 0,50 van de gemeente voor iedere kerstboom. Hiervan doneert hij minimaal de helft aan Kika. 

De opbrengsten en de professionaliteit groeien elk jaar meer. In het eerste jaar doneerde hij nog € 80 en haalde hij alles lopend op. Vorig jaar doneerde hij € 500 aan Kika, waren de afspraken in te boeken via een professioneel boekingssysteem en werden de kerstbomen veilig in een container gestald tot de gemeente ze ophaalde. Dat acht de gemeente veilig genoeg. Stapels kerstbomen in voor- of achtertuinen die in brand gestoken kunnen worden zijn dat echter niet.

Uit de krant