Het voorstel dat nu bij de gemeenteraad ligt, is om vanuit één locatie te werken aan de Veurse Achterweg 14 in Leidschendam.
Het voorstel dat nu bij de gemeenteraad ligt, is om vanuit één locatie te werken aan de Veurse Achterweg 14 in Leidschendam.

College wil Stadsbeheer concentreren aan Veurse Achterweg

Actueel 651 keer gelezen

Leidschendam - De werklocaties van de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn toe aan onderhoud en verduurzaming. Op verzoek van de gemeenteraad is onderzoek gedaan naar drie mogelijke manieren hoe dit aan te pakken. 

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om op 22 februari 2022 met een van deze varianten in te stemmen. 

De afdeling Stadsbeheer zorgt dat de openbare ruimte van de gemeente goed is ingericht en onderhouden. Dat doen ze nu vanuit drie locaties: de Einddorpstraat 18 in Voorburg, de Nieuwstraat 2 en Veurse Achterweg 14 in Leidschendam. Het voorstel dat nu bij de gemeenteraad ligt, is om vanuit één locatie te werken aan de Veurse Achterweg 14 in Leidschendam. Op deze plek wordt nieuwbouw gerealiseerd. Dit maakt het mogelijk om de beschikbare vierkante meters zo optimaal mogelijk te gebruiken. 

Nieuwbouw zorgt er ook voor dat het gebouw gasloos en energieneutraal is en daarmee voldoet aan de duurzaamheidseisen. Doordat exploitatielasten van de andere twee panden wegvallen en het pand duurzaam wordt, blijft er onder de streep zelfs geld over. 

Wethouder Jan-Willem Rouwendal: “Door deze aanpak kunnen we weer een slag slaan in het verduurzamen van onze eigen panden. Dat is nodig om aan toekomstige duurzaamheidseisen te voldoen. En we besparen ook nog eens geld, daar kunnen we weer andere dingen van doen in de gemeente. Ik ben blij dat ook de medewerkers van Stadsbeheer straks een moderne werklocatie hebben.” 

Als de gemeenteraad in februari instemt, werken de medewerkers van Stadsbeheer naar verwachting vanaf eind 2024/begin 2025 vanuit het duurzame nieuwe pand. In de tussentijd worden de ontwerpen gemaakt, het plan aanbesteed en de nieuwbouw gerealiseerd.

Uit de krant