Afbeelding

Diamanten echtpaarVan Rijswijk-Hoenselaar

Actueel 961 keer gelezen

Leidschendam - Jan en Riet van Rijswijk-Hoenselaar, beiden geboren in 1936 in Leidschendam, waren afgelopen week 60 jaar getrouwd.

Jan van Rijswijk en Riet Hoenselaar leerden elkaar kennen op dansles en in 1961 zijn ze in (toen nog) Stompwijk eerst voor de wet getrouwd en in januari 1962 ook in de kerk. 

Jan van Rijswijk was in zijn werkzame leven vrachtwagenchauffeur en is dit tot ongeveer 1987 gebleven. Hij was tot 1985 ook 25 jaar lang mededirecteur van transportbedrijf Gebroeders van Rijswijk.

Het echtpaar kreeg drie dochters en zij wonen nog altijd in hetzelfde huis in Leidschendam-Zuid, vlakbij de sluis, waar zij na hun trouwen gingen wonen en hun kinderen kregen.
Het bruidspaar, beiden 85 jaar oud, werd vorige week verwend met een mooie bos bloemen van de gemeente die anders tijdens een bezoekje van de burgemeester zou zijn ontvangen, maar nu in verband met corona aan de deur werd afgeleverd. Daarnaast per brief ook een felicitatie van het Koninklijk huis en een brief van de provincie.

“Ik ben heel erg trots op mijn opa en oma, zij zijn alles voor mij”, aldus kleindochter Melany, die een bericht stuurde aan de redactie van Het Krantje.

Door Covid is het feest niet echt gevierd. Anders zou de familie met aanhang uit gaan eten maar dit ging dus niet door.

Uit de krant