De kinderen genoten van hun optreden voor de ouderen (foto: Lotte Geelen).
De kinderen genoten van hun optreden voor de ouderen (foto: Lotte Geelen).

Kinderen zingen kerstliedjes in tuin van WZH Prinsenhof

Actueel 103 keer gelezen

Leidschendam - Annemieke Ruggenberg kwam op Tweede Kerstdag met een groepje kinderen kerstliedjes zingen in de tuin van verzorgingshuis WZH Prinsenhof in Leidschendam, die was omgevormd tot een ‘Winterwonderland’.

“De bewoners zitten in quarantaine en velen zijn met Kerst alleen. Om ze een hart onder de riem te steken willen we gaan zingen, zodat ze daar vanachter hun raam of vanaf hun balkon naar kunnen kijken”, aldus Annemieke.
Het ging om een groep van ongeveer 15 kinderen in de leeftijd van 3 tot 11 jaar. Het zingen met de kinderen bij WZH Prinsenhof was erg geslaagd. “We wilden zo laten zien dat er in deze tijd toch nog van alles mogelijk is. Het was mooi om te zien hoe de bewoners ervan opleefden.”

Ook Hart van Nederland van SBS 6 kwam langs. “We hebben allemaal leuke liedje gezongen, zoals Midden in de Winternacht, Jingle Bells en We wish you a merry Christmas”, vertelt een van de kinderen met een ietwat gebrekkige Engelse uitspraak.

De ouderen zaten dik aangekleed en sommigen in een rolstoel in de tuin die een belangrijke rol speelt bij WZH Prinsenhof. Zij genoten zichtbaar. “Hartstikke leuk met al die kinderen en dat ze zo lekker al die tijd in de kou willen staan. Dat is toch hartstikke mooi. Gelukkig maar dat het niet regent want dan was het niet doorgegaan. Nou hebben we een lekker muziekje en zo.”

“Superleuk dat we dit konden doen zo met elkaar konden doen en het koortje erbij maakt de sfeer helemaal top, leuk!”, aldus de organisatie.

Een omstander: “Wel gezellig zo met een hoop kinderen en ouders erbij. Dat zouden ze meer moeten doen eigenlijk”.

Ook de kinderen vonden het leuk. “Wel leuk want de meeste mensen hier vieren Kerst in hun eentje”. Een ander vond het “Leuk en spannend”. En weer een ander vond het “Fijn voor de mensen en voor mezelf ook”. Een meisje sluit af met de woorden: “Ze waren ook blij en zo, daar doe je het voor.” 

Het was een geslaagde kerstactie.

De zingende kinderen in het 'Winterwonderland' bij WZH Prinsenhof (foto: Lotte Geelen).

Uit de krant