Deelnemers aan de wandeltocht 'Nostalgie aan de Vliet', onder meer door het oude centrum van Voorburg (foto: pr SenW).
Deelnemers aan de wandeltocht 'Nostalgie aan de Vliet', onder meer door het oude centrum van Voorburg (foto: pr SenW).
sport- en cultuurdag gaat niet door

‘Coronaproof’ wandelingen voor 55-plussers

Actueel 480 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Sport- en Cultuurdag van CreActief 55+, die gepland stond voor 7 januari, kan niet door gaan in verband met de laatste corona maatregelen. 

Om inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg toch een leuke sportieve en culturele activiteit aan te kunnen bieden, organiseert Sport en Welzijn (SenW) Leidschendam-Voorburg in het kader van CreActief 55+ twee wandelingen, door Leidschendam en Voorburg.

De eerste wandeling is op vrijdag 7 januari en gaat door Leidschendam centrum. De tweede wandeling, op donderdag 13 januari, leidt deelnemers door het centrum van Voorburg.

Bij de wandelingen staat, zoals bij elke CreActief activiteit, de combinatie van sport en cultuur centraal. Deelnemers gaan via verschillende routes aan de slag met cultuur in combinatie met beweging tijdens het wandelen. De routes hebben verschillende lengtes tussen de 2 en 7,5 kilometer en leiden wandelaars langs leuke bezienswaardigheden en kunstobjecten in Leidschendam en Voorburg. 

Deelnemers kunnen zelf kiezen voor de kortere of langere routes. De organisatie richt zich in eerste instantie op de doelgroep 55+, maar andere inwoners zijn uiteraard ook welkom om deel te nemen. “We bieden inwoners graag een leuke activiteit aan in deze tijd, waarin het al lastig genoeg is om sociaal en in beweging te blijven”, laat combinatiefunctionaris Joyce van der sloot van SenW weten.

In deze tijd met veel coronamaatregelen is het belangrijk om lichamelijk en mentaal gezond te blijven. Wandelen wordt door de overheid daarom aangeraden. Daarbij ontdekken deelnemers tijdens de wandeling de omgeving en steken ze misschien ook nog iets op. De wandelingen worden coronaproof georganiseerd door te starten in verschillende tijdssloten.

U kunt de wandeling alleen of in tweetallen lopen. Lekker gezond de buitenlucht in en bewegen! “Prachtig, prachtig, prachtig! Mooie route! En goede begeleiding langs de route.”- Deelnemer eerdere wandeling ‘Nostalgie langs de Vliet’.
Informatie over de exacte startlocatie wordt gegeven via de website www.senw-lv.nl/senc. Via een link kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden, bij het evenement ‘Nostalgie langs de Vliet.’

Let op: na de inschrijving ontvangt u een exacte tijd van aanvang, vanwege corona wordt gewerkt met tijdsloten. Aantrekken en meenemen: Stevige wandelschoenen, warme/makkelijk zittende kleding, waterfles, iets te eten en een pen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant