Afbeelding

Fusie scholengroep Spinoza en Grotius College gaat door

Actueel 157 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Per 1 januari 2022 gaan Grotius en Spinoza verder in een fusie. Diverse betrokkenen hebben hiervoor groen licht gegeven. 

Peter Lamers, bestuurder van scholengroep Spinoza in Leidschendam-Voorburg vertelt: “We verwelkomen de scholen van het Grotius binnen de scholengroep Spinoza. Onze scholen bevinden zich in een stedelijk gebied dat aan elkaar gegroeid is. Beide schoolbesturen hebben verschillende scholen en gezamenlijk bieden we een nog breder palet aan voortgezet onderwijs.” 

Paul Zevenbergen, bestuurder van Grotius: “We hopen gezamenlijk de uitdaging in het onderwijs aan te pakken en permanent onze scholen te kunnen verbeteren. Samen maken we een mooie nieuwe organisatie”.

Lamers: “Binnen scholengroep Spinoza hebben alle scholen een eigen identiteit. Dat kan een onderwijskundige zijn, maar ook een levensbeschouwelijke richting. Pluriformiteit is essentieel voor scholengroep Spinoza. Zo valt er voor ouders en leerlingen duidelijk wat te kiezen. In dit kader is het Grotius een mooie toevoeging aan palet van scholengroep Spinoza.” Zevenbergen: “Samenwerken met Spinoza betekent behoud van het eigen gezicht van Grotius. We blijven Grotius. Het eigen gezicht vinden wij, Spinoza en de gemeente Delft belangrijk.”

Er zijn veel stappen gezet die nodig zijn in voorbereiding van de fusie. Dit is allemaal in samenspraak gegaan met betrokkenen zoals de gemeenten en de medezeggenschapsraden. Wethouder onderwijs van de gemeente Delft Lennart Harpe: “De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met de fusie. Daar ben ik ontzettend blij mee. Spinoza is een sterke partner waarmee de toekomst van het openbaar onderwijs in Delft is geborgd. Door deze samenwerking kan kennis en expertise gemakkelijk met elkaar worden gedeeld, wat een impuls geeft aan de kwaliteit en professionaliteit van het onderwijs.”

Zevenbergen: “Nadat we dit najaar goedkeuring hebben gekregen van alle partijen is officieel gemaakt dat we per 1 januari 2022 gefuseerd zullen zijn. Het stokje wordt nu aan Spinoza overgedragen.”

Uit de krant