Do- Metals is milieubewust en werkt met de nieuwste voertuigen in de vloot die beschikken over Stage 5 en Euro 6 motoren, dit zijn de nieuwste en schoonste motoren die er zijn.
Do- Metals is milieubewust en werkt met de nieuwste voertuigen in de vloot die beschikken over Stage 5 en Euro 6 motoren, dit zijn de nieuwste en schoonste motoren die er zijn.

Breng je oud ijzer, metaal en accu’s voor een zakcentje bij Do- Metals

Actueel 282 keer gelezen

Regio - “Welcome in the mancave”, opent Frank Doornbos lachend het gesprek. The Mancave is de kantine van het ijzer- en metaalrecycling bedrijf Do- Metals aan de Weg en Land 38 in Bergschenhoek. Iedereen is bij Do- Metals welkom om oud ijzer, metaal en accu’s in te leveren. Inleveren gaat efficiënt via een rijroute op het terrein en levert daarnaast ook een zakcentje op!

Door: Amel Bali

Do- Group is de overkoepelende organisatie waar Do- Metals en de werkmaatschappijen Do- Trans, Do- Flex, en Do-Import onder vallen. Eigenaar Frank Doornbos wil graag meer bekendheid geven aan Do- Metals. Wat niet iedereen kent het ijzer- en metaalrecyclingbedrijf waar iedereen oud ijzer en metaal kan brengen. Een bijkomend voordeel is dat je er ook nog de beste prijs in de regio voor krijgt.

Materialen
Bij Do- Metals kunnen verschillende soorten metalen worden ingeleverd zoals: koper, messing, RVS, aluminium, lood, zink, lood accu’s en stroomkabels. De stroomkabels bevatten koper. Het plastic wordt gescheiden van het koper. Ook voor licht en zwaar ijzer kan men bij Do-Metals terecht. Het gaat hier bijvoorbeeld om: gruis ijzer, knip ijzer en constructie ijzer. Hoe groter het aantal hoe hoger de prijs, die men je krijgt. Vooral koper is erg gewild, hier krijgen mensen ook de hoogste prijs voor (neem voor actuele prijzen een kijkje op www.doornbos-metals.com). Alles dient vrij te zij van olie en radioactieve straling. Belangrijk om te vermelden is dat er géén elektrische apparaten ingeleverd kunnen worden, eigenlijk alles met een stekker zoals bijvoorbeeld koelkasten en magnetrons. Do- Metals biedt ook de mogelijkheid om in de regio materialen in overleg gratis op te halen. In het gunstigste geval wordt er ook geld voor gegeven. Grote partijen oud ijzer, metalen en accu’s kunnen met een speciale kraanwagen opgehaald worden, dit geldt voor zowel bedrijven als particulieren.

Recycling
Do- Metals is een recyclingbedrijf dat staat voor duurzaamheid. Op de werf in Bergschenhoek worden de materialen ingenomen en gesorteerd op soort en kwaliteit. Vervolgens worden de materialen qua lengte fabrieksklaar gemaakt. De materialen worden opgebulkt tot er een container vol is. Deze wordt vervolgens binnen Europa verwerkt of geëxporteerd naar landen zoals bijvoorbeeld China, India en Turkije. In het land van bestemming worden de materialen weer omgesmolten naar nieuwe materialen. Wanneer je als klant je materialen inlevert bij Do- Metals, krijg je er geld voor en wordt het elders weer gerecycled tot nieuw materiaal. Zo draag je als consument ook een steentje bij aan een beter milieu.

Efficiënt
Do- Metals werkt op een efficiënte manier, waardoor de klant snel verlost is van de materialen. Via een speciale rijroute komt de klant het terrein opgereden. De rijroute leidt de volgeladen auto naar het weegpunt. Vervolgens wordt de auto naar de bakken geleid waar de materialen kunnen worden uitgeladen. Geheel coronaproof en als één van de eerste recyclingbedrijven in Nederland biedt, Do-Metals extra service aan middels een Drive Thru, waarbij de medewerkers de materialen voor je kunnen uitladen. Je hoeft als klant je auto niet uit. De auto rijdt vervolgens via de rijroute nogmaals naar het weegpunt, waar er ditmaal zonder materialen wordt gewogen. Het verschil in aantal kilo´s is het gewicht aan geloste materialen. Het gewicht is te allen tijde zichtbaar voor klanten. “Wat dat betreft zijn we heel transparant naar de klanten toe”, vertelt Frank. De materialen worden door een keurmeester gekeurd en aan de hand daarvan wordt de prijs voor de klant bepaald.

Voor het inleveren van kopersoorten geldt een legitimatieplicht. Klanten krijgen contant, via bankoverschrijving of tikkie, direct uitbetaald. Van maandag t/m vrijdag is het mogelijk om tussen 8:00 uur ‘s ochtends en 16:30 uur materialen in te leveren. De medewerkers zijn tot 17:00 uur aanwezig. Om de service nog meer te optimaliseren wordt er in februari een nieuwe overdekte losplaats bijgebouwd. De verwachting is dat deze in mei 2022 in gebruik kan worden genomen. De koffie staat overigens altijd klaar!

Uit de krant