De protestdemonstratie startte in de Herenstraat en trok uiteindelijk over de Laan van NIeuw Oosteinde richting Den Haag (foto: Sebastiaan Barel).
De protestdemonstratie startte in de Herenstraat en trok uiteindelijk over de Laan van NIeuw Oosteinde richting Den Haag (foto: Sebastiaan Barel). Sebastiaan

Politie gedoogt fakkeloptocht tegen coronamaatregelen door Voorburg

Actueel 344 keer gelezen

Voorburg - In een aantal gemeenten, waaronder Voorburg, trok afgelopen week een fakkeloptocht tegen de coronamaatregelen en ‘gedwongen’ vaccinatie door de straten.

Tegen de 100 personen verzamelden ’s avonds rond een uur of 7 met fakkels en lichten in de Herenstraat. Ondanks dat de protestdemonstratie niet was aangemeld, heeft de politie niet opgetreden en werd de actie gedoogd. Wel werd de groep van een afstandje nauwlettende in de gaten gehouden om te kunnen optreden als het uit de hand zou lopen.

Het protest zou onderdeel zijn geweest van het ‘nationaal protest tegen het coronabeleid en gedwongen kindervaccinatie’, waarvan niet helemaal duidelijk is wie precies de initiatiefnemer is.

De demonstranten liepen van de Herenstraat langs het voormalige politiebureau aan de Parkweg (waar sommigen met hun protestborden poseerden bij het beeld van de rechercheur) over de Laan van Nieuw Oosteinde in de richting van Den Haag. 

Daarbij werden protestborden meegevoerd met teksten als ‘Wanneer is jouw grens bereikt’, ‘Kies voor vrijheid boven angst’ en ‘Waarom moet je bewijzen dat je gezond bent’. Voorop liepen een man met een kerstmuts op en een trommel en een man met een megafoon. Er werden leuzen geroepen als ‘Wat willen wij? Vrijheid! Wanneer willen we dat? NU!”.

Nabij de gemeentegrens van Den Haag ontbond de groep zich grotendeels. Niet bekend is of de demonstranten nog door zijn gegaan richting Den Haag Centrum. 

Uit de krant