De aan de kant van het Raadhuiskwartier op de Noordsingel gekapte bomen worden meteen versnipperd (foto: Jan Harm Bakhuys).
De aan de kant van het Raadhuiskwartier op de Noordsingel gekapte bomen worden meteen versnipperd (foto: Jan Harm Bakhuys).

Bomen aan andere kant Noordsingel ook gekapt

Actueel 803 keer gelezen

Leidschendam - Nadat vorige jaar al een groot aantal bomen aan de Noordsingel tussen de Burgemeester Sweenslaan en de Burgemeester Banninglaan werd gekapt omdat de Populieeren hier na 50 jaar niet meer veilig zijn, was afgelopen week de andere kant (Van Ruysdaellaan) aan de beurt.

De bomen zijn aan het eind van hun levensduur en beginnen een gevaar voor de omgeving op te leveren. Populieren zijn vatbaar voor schimmels, takbreuk en ziekten. “Er zat veel dood hout in de bomen, met het gevaar dat dit uit zou breken en op rijdende auto’s zou vallen”, meldt de gemeente.

Het kappen van de populieren aan de kant van de Heuvelwijk stuitte vorig jaar op een aantal bezwaren van bewoners van de wijk.

populieren zouden namelijk volgens de planning allang gekapt moeten zijn en de nieuwe bomen zouden al ‘eind 2021’ geplant worden. Zij wilden graag dat het groen tenminste bleef staan totdat nieuw groen was geplant of een geluidswal geplaatst om de kwaliteit van wonen voor de bewoners niet te verminderen. “Aan de overzijde staat wel een geluidsscherm en daarvan kaatst het geluid terug, richting Burg. Keijzerlaan”, aldus de klagers toen. Hun bezwaren mochten destijds niet baten, al werd er wel een onderzoek beloofd naar de geluidsbelasting van het verkeer op de Noordsingel op de flats tussen Burg. Kolfschotenlaan en de Burg. Banninglaan. Of dit heeft plaatsgevonden en wat daaruit is gekomen, is echter niet bekend.

Overigens zouden de bomen allang gekapt moeten zijn en zouden het laatste kwartaal van 2021 vervangende bomen worden teruggeplant. Dit heeft kennelijk flink wat vertraging opgelopen.

Uit de krant

Uit de krant