Het Dorpshuis aan de Zustersdijk wordt gesloopt voor woningbouw en misschien iets met een maatschappelijke functie (foto: Dick Janssen).
Het Dorpshuis aan de Zustersdijk wordt gesloopt voor woningbouw en misschien iets met een maatschappelijke functie (foto: Dick Janssen). Dick Janssen

Sloop gemeentelijke gebouwen Stompwijk voor woningbouw

Actueel 620 keer gelezen

Stompwijk - Om woningbouw in Stompwijk mogelijk te maken heeft het college besloten twee gemeentelijke gebouwen te slopen en de gronden bouwrijp te maken. Dit doet zij om zo ruimte te bieden aan nieuwe ontwikkelingen op deze locaties.

Het gaat om de gemeentelijke gebouwen aan de Van Santhorststraat 1-3 en Zustersdijk 18. Beide gebouwen staan al leeg en worden via antikraak beheerd. 

Voor de locatie Van Santhorststraat 1-3 is het plan om samen met Vidomes sociale woningbouw te realiseren. Voor de locatie aan de Zustersdijk, waar voorheen het Dorpshuis gevestigd was, is het plan om woningbouw te realiseren, eventueel in combinatie met een maatschappelijke functie. Voor dit initiatief worden eerst wensen en ideeën opgehaald door de Adviesraad Stompwijk.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal: “Met dit besluit zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van gemeentelijke locaties in Stompwijk naar wonen. Dit jaar werken we samen met de buurt en overige belanghebbenden de plannen verder uit.”

Aan de raad wordt krediet gevraagd voor de sloop en het bouwrijp maken. De raad neemt hierover op 22 februari een besluit. Voor er tot sloop kan worden overgegaan, moet nog wel een flora- en faunaonderzoek plaatsvinden.

Ook op andere plekken in Stompwijk komen nieuwe woningen. Aan de Westeinderweg is de ontwikkelaar druk bezig om op korte termijn over te gaan tot bouw en op de locatie naast het Dorpspunt wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp voor woningbouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant