Walter bij de fiets met aanhanger en de cheque voor Kika (eigen foto).
Walter bij de fiets met aanhanger en de cheque voor Kika (eigen foto).

Kerstbomenophaalactie Walter leverde Kika €2000 op

Actueel 95 keer gelezen

Voorburg - Walter (11 jaar) heeft voor de vierde keer geen kerstvakantie gevierd want hij was druk met zijn sociale onderneming. Met zijn Walters Weghaal Service haalde hij kerstbomen op in Voorburg West.

Per boom vroeg hij hiervoor  €1,50 en kreeg bij het inleveren ook nog €0,50 van de gemeente Leidschendam-Voorburg. In totaal zamelde hij zo iets meer dan €1000 in, waarvan meer dan €600 naar KiKa gaat. Op zijn speciale KiKa donatiepagina haalde hij ook nog €1400 op.

Walter kon dit jaar veel meer bomen ophalen. Vorig jaar gebruikte hij nog een zware bakfiets waarmee hij ruim 150 bomen vervoerde. Dit jaar heeft hij meer dan 200 bomen opgehaald met een door studenten van de TU Delft ontworpen aanhanger achter zijn fiets. Walter: “De kar van de TU Delft werkte echt perfect. Hij is super licht, ik kan hem zelfs met mijn pink optillen en door het handige vouwsysteem worden de bomen geplet. Hierdoor kon ik soms wel 5 bomen te gelijker tijd meenemen. Ik ben ook heel blij met alle organisaties en mensen die mij hebben geholpen want daardoor heb ik vier keer meer geld op kunnen halen dan vorig jaar.”

Lees het volledige artikel in Het Krantje van komende week

Uit de krant

Uit de krant