Het verkeer staat massaal stil op onder andere de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg (foto: Ap de Heus).
Het verkeer staat massaal stil op onder andere de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg (foto: Ap de Heus).

‘Haags verkeer’ legt verkeer Voorburg lam

Actueel 1.522 keer gelezen

Voorburg - Dat de Utrechtsebaan (stad uit) nu is afgesloten merkt men in Voorburg wel. Vanaf afgelopen weekend staat het verkeer dat via Voorburg alsnog rijksweg A12 op wil, massaal stil op onder andere de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg.

Vanaf 17 januari tot en met mei 2022 voert de gemeente het belangrijkste werk uit. U kunt dan nog steeds de stad in rijden via de Utrechtsebaan. Als u de stad uit rijdt, zijn er omleidingen. Tijdens deze hoofdfase blijft de Utrechtsebaan bereikbaar voor het verkeer richting het centrum van Den Haag. Ook op- en afrit 3 Bezuidenhout blijven tijdens deze werkzaamheden toegankelijk. Alleen tijdens enkele weekenden wordt óók de rijrichting stad in afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan uit wil, wordt tijdens de hele werkperiode omgeleid.

De gemeente vernieuwt de Utrechtsebaan (A12) tussen op- en afrit 1 Den Haag-Centrum (de kruising met de Zuid Hollandlaan, S101/N44) en op- en afrit 3 Bezuidenhout. Het asfalt op dit deel van de Utrechtsebaan is aangelegd op een betonnen ondergrond. Deze ondergrond is inmiddels zo’n 50 jaar oud en begint slecht te worden. Daarom gaat de gemeente het beton repareren en het asfalt vervangen. Ook de betonnen wanden en verkeerssystemen worden vervangen. 

De gemeente Den Haag hoopt dat de weg weer tientallen jaren mee kan als de werkzaamheden klaar zijn.

Uit de krant