Het neogothische kasteel dat Prinses Marianne liet bouwen in het Poolse Camenz (foto: pr).
Het neogothische kasteel dat Prinses Marianne liet bouwen in het Poolse Camenz (foto: pr).

Donateursreis naar kasteel Prinses Marianne in Camenz

Actueel 92 keer gelezen

Voorburg - Stichting Erfgoed Prinses Marianne organiseert, in samenwerking met reisbureau Historizon, voor haar donateurs van 6 t/m 8 mei een reis naar het neogothische kasteel dat Prinses Marianne liet bouwen in het Poolse Camenz.

De weekend wordt gevierd dat het kasteel in Camenz 150 jaar geleden gereed kwam. De donateurs kunnen de festiviteiten bijwonen en uiteraard het kasteel met het omliggende park bezichtigen. Het kostte jaren aan voorbereiding en nog langer aan bouwtijd, maar het resultaat is indrukwekkend. 

De laatste jaren is er door de Poolse overheid al veel geïnvesteerd in de restauratie van het kasteel, de tuinen en het mausoleum en dat kan men allemaal eens rustig gaan bekijken tijdens dit vijfdaagse uitje.

Op de terugreis wordt een bezoek gebracht aan Reinhartshausen bij Wiesbaden, waar Marianne in de laatste periode van haar leven woonde en waar zij ook ligt begraven.

Er is nog een beperkt aantal plaatsen in de luxe autobus beschikbaar, dus degenen die (nog) geen donateur zijn kunnen eveneens hun belangstelling voor deze exclusieve busreis van 5 t/m 10 mei kenbaar maken. Dat kan via een e-mail aan secretariaat@erfgoedprinsesmarianne.nl.

Uit de krant