Rapper/songwriter Massi gaat leerlingen de komende maanden (online) extra assisteren (foto: pr Yuverta).
Rapper/songwriter Massi gaat leerlingen de komende maanden (online) extra assisteren (foto: pr Yuverta).

Masterclasses muziek bij Yuverta vmbo Westvliet

Actueel 70 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Leerlingen van Yuverta vmbo Westvliet (voorheen Wellantcollege) krijgen in de komende maanden extra tips en tricks tijdens de muziekplus-lessen.

Muziekplus is een bredeschool activiteit, waarvoor leerlingen zich, net als bij techniekplus en sportplus, na schooltijd kunnen opgeven. Rapper/songwriter Massi gaat deze groep leerlingen de komende maanden extra assisteren. Zo maakt de artiest uit Tilburg vlogs waarin hij laat zien hoe hij werkt en komt hij naar Yuverta om leerlingen te helpen bij het maken van eigen songs. Maar er zit nog meer muziek in Yuverta, ook voor een leerling die niet deelneemt aan muziekplus. 

Op Yuverta vmbo Westvliet werken alle leerlingen met een iPad en hebben daarmee toegang tot ‘Garageband’, een muzikale app. Westvliet maakt handig gebruik van dit digitale instrument in combinatie met een zelf ontwikkelde methode voor de reguliere muziekles in de onderbouw. Daardoor is het mogelijk om zowel op school als thuis liedjes te oefenen of beats te produceren. Altijd een instrument bij de hand dus.

Muziek is slechts één van de vele leuke vakken die Yuverta vmbo Westvliet interessant maakt voor leerlingen met BKGT-advies en interesse in theorie én praktijk. Kijk voor meer informatie op: yuverta.nl/vmbowestvliet en bezoek de online open dag op 26 januari en ouderinformatie-avond op 27 januari.

Uit de krant