De hulpdiensten waren massaal aanwezig om de ambulancebemanning te bevrijden en verzorgen (foto: Sebastiaan Barel).
De hulpdiensten waren massaal aanwezig om de ambulancebemanning te bevrijden en verzorgen (foto: Sebastiaan Barel). Sebastiaan

Gewonde bemanning na aanrijding bevrijd uit gekantelde ziekenwagen

Actueel 778 keer gelezen

Voorburg – Vanmorgen zijn meerdere personen gewond geraakt na een ongeval met een ambulance. Door het ongeluk was de weg geruime tijd in beide richtingen afgesloten.

De ambulance was met zwaailicht en sirene zonder patiënt onderweg naar een spoedmelding naar Zoetermeer. Op de kruising van de N14 met het Hraniceplein, kwam de ambulance in botsing met een personenauto. Bij het ongeval kwam de ambulance op z’n zijkant terecht.

Politie, meerdere ambulances, waaronder ook een ambulance uit Hollands-Midden, de Officier van Dienst Geneeskundig (OvD-G), het Mobiel Medisch Team en brandweereenheden van kazernes Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen werden met spoed gealarmeerd. 

Eén lid van de bemanning van de ambulance was al snel bevrijd, en is met spoed en onder begeleiding van de verkeerspolitie naar het ziekenhuis vervoerd. De hulpdiensten waren daarna nog geruime tijd bezig met de bevrijding van en zorg voor het tweede lid van de bemanning. Hij zat knel achter het stuur. Met een hydraulische ram werd ruimte gemaakt om hem te bevrijden.

Rond half negen was het tweede lid van de ambulancebemanning bevrijd. Deze is met spoed en onder motorbegeleiding naar een ziekenhuis vervoerd. De VOA verrichtte onderzoek naar het ongeval.

Als gevolg van het ongeval en het afsluiten van de N14 ontstond in de wijde omgeving een verkeersinfarct. Daar komt ook nog bij dat de Utrechtsebaan deels dicht is i.v.m. groot onderhoud. Mensen zochten vertwijfeld hun weg. Daarbij werd zelfs met auto’s over fietspaden gereden.

Rond 10:15 zijn de wrakken geborgen en nadat de berger het wegdek had gereinigd kon de kruising weer open.  

Uit de krant