Eric Bouwman presenteer de live show weer (foto: Alexander Wessels).
Eric Bouwman presenteer de live show weer (foto: Alexander Wessels).

Unieke liveshow van ’s Gravendreef College keert terug

Actueel 202 keer gelezen

Leidschendam - Onder de huidige maatregelen kunnen helaas de open dagen van middelbare scholen niet doorgaan. Het ’s Gravendreef College organiseert daarom als alternatief online open dag in de vorm van een spelshow.

In de liveshow, die ook dit jaar weer wordt gepresenteerd door Eric Bouwman, worden groep 7 en 8 leerlingen meegenomen in de wereld van het ’s Gravendreef College. Met deze liveshow laat de school toekomstige leerlingen online kennis maken met de sfeer op de twee scholen. Van de vorige editie op 23 januari 2021 heeft zelfs het NOS Jeugdjournaal een reportage gemaakt.


De live show van het ‘s Gravendreef College vorig jaar (archieffoto).

Twee teams van beide locaties, het ’s Gravendreef College Leidschendam en het ’s Gravendreef College Leidschenveen gaan de strijd met elkaar aan. Dit jaar nemen geen leerlingen maar twee teams van docenten het tegen elkaar op in een knotsgekke en spannende spelshow. Vorig jaar kreeg de teamcaptain van het verliezende team een douche van derrie over zich heen, ditmaal heeft Eric Bouwman iets anders in petto voor de verliezer… De sportklas en het TheaterLab hebben een presentatie voorbereid. Tussen de spellen door worden er handige tips en informatie gegeven door bijvoorbeeld een mentor en leerlingen zelf. Zo krijgt de kijker op een leuke manier informatie en kunnen groep 8 leerlingen ervaren of het ’s Gravendreef voelt als hun nieuwe school. Via whatsapp kunnen live vragen worden gesteld.

’s Gravendreef Live! is live te zien op 22 januari om 16:00 uur op www.sgdc.nl en op het YouTube kanaal van het ’s Gravendreef College.

Uit de krant