Het eerste magazine werd  door rector Philip de Vries overhandigd aan Paul van Meenen, Kamerlid voor D66.(Foto: PR)
Het eerste magazine werd door rector Philip de Vries overhandigd aan Paul van Meenen, Kamerlid voor D66.(Foto: PR)

Veurs Lyceum vierde 50 jaar bestaan

Actueel 1.373 keer gelezen

Op zaterdag 2 april vierde het Veurs Lyceum in Leidschendam haar 50-jarig bestaan. Op deze feestelijke dag waren honderden oud-leerlingen, oud-collega’s en collega’s van nu aanwezig om dit memorabele moment te vieren.

Het Veurs heeft samen met de oud-leerlingen vereniging van de school, de SOLVC, een prachtig jubileummagazine uitgegeven. Het eerste exemplaar daarvan werd afgelopen zaterdag door rector Philip de Vries overhandigd aan Paul van Meenen, Kamerlid voor D66. Paul was in het verleden jarenlang rector van het Veurs en daarna bestuurder van Scholengroep Spinoza. Ook PvdA raadslid Wil van Nunen, oud-docente van het Veurs, was aanwezig om mooie verhalen op te halen. Alle gasten konden een versie van het jubileummagazine in ontvangst nemen.

Gadget
Rector Philip de Vries vertelt: “naast het jubilieummagazine ontvingen de gasten ook een speciale gadget: een - Veurs 50 jaar - sleutelhanger, gemaakt door brugklasleerlingen van ons Technasium. Binnen het Technasium werken leerlingen aan opdrachten voor bedrijven en ontwikkelen zij vaardigheden als samenwerken, creatief denken en ontwerpen. Ditmaal was het ontwerpen van een gadget ter ere van het 50-jarig bestaan van de school de opdracht. Drie brugklassers: Carsten, Casper en Sven presenteerden zelfstandig hun ontwerp in de aula voor alle gasten. Een sleutelhanger die tevens als telefoonhouder kan werken. Het is geweldig om te zien dat onze leerlingen van nu iets gemaakt hebben ter ere van ons lustrum. Het was een geweldige dag die erg druk bezocht is.”

Op deze feestelijke dag waren honderden oud-leerlingen, oud-collega’s en collega’s van nu aanwezig. (Foto: PR)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant