Vier de lente in Essesteijn. (Foto: PR)
Vier de lente in Essesteijn. (Foto: PR)

Lentefeest met schaapscheren en spellen in Essesteijn

Actueel 284 keer gelezen

Voorburg - Op en rond kinderboerderij Essesteijn in Voorburg wordt zondag 24 april een groot lentefeest gehouden. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn er tal van activiteiten, met als hoogtepunt het schaapscheren. Verder is Molen de Vlieger open voor bezoek, kan men kennismaken met de nieuwe uitbaters van partycentrum Dekkershoeve en is er een bijenshow.

Onder de hooimijt bij de boerderij worden deze middag de schapen van hun warme vacht verlost. Vrijwilligers van Middin geven rondleidingen door de kinderboerderij en zetten een groot luchtkussen op. Medewerkers van Blos kinderopvang zorgen voor allerhande kinderactiviteiten, zoals armbandjes maken van vilt. Ook zijn er Oudhollandse spelletjes. 

Bij de bijenkorven wordt door de imkers verteld over het wel en wee van deze voor de natuur zo belangrijke dieren. 

Molen de Vlieger is deze middag open voor het publiek. Bij de molen staat een draaiorgel, waar de kinderen zelf aan mogen draaien. Wie dat goed doet, krijgt een diploma. 

Bij de diverse kraampjes op het terrein kan men onder meer kennis maken met activiteiten van Middin op het gebied van appeltaarten en plantjes kweken. Ook is daar het recent verschenen jubileumboek van Molen de Vlieger te koop. 

De toegang tot al deze activiteiten rond het Essepad (bij de Rodelaan) is gratis voor jong en oud. 

Uit de krant