Aankomst van de eerste vrachtauto in Moldavië. (foto: PR).
Aankomst van de eerste vrachtauto in Moldavië. (foto: PR).

Rotary zamelt in voor Oekraïners in Moldavië

Actueel 55 keer gelezen

Leidschendam - Rotary Club Voorschoten-Leidschendam organiseert  zaterdag 16 april een voedselinzamelactie van houdbare producten voor gevluchte Oekraïners in Moldavië. De actie vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur bij Dirk op de Koningin Julianalaan in Voorschoten.

Bij de ingang van de supermarkt overhandigen Rotaryleden de klanten een boodschappenlijstje met producten waaraan Oekraïense vluchtelingen in Moldavië veel behoefte hebben, van houdbare melk en babyvoeding tot soep in blik en ontbijtgranen. Na betaling aan de kassa kunnen klanten die producten bij de Rotaryleden inleveren. Zij brengen de volle kratten vervolgens naar de loods aan de Rouwkooplaan 7, vanwaar Julia Reijers het transport van hulpgoederen coördineert. De houdbare producten en andere hulpgoederen komen terecht bij het Moldavisch-orthodoxe liefdadigheidscentrum OCCM in Sîngera. Binnenkort vertrekt de tweede volle vrachtauto.

Lezers die niet aan de inzamelingsactie kunnen deelnemen maar het initiatief van Julia wel willen steunen, kunnen een donatie overmaken op rekening NL53 INGB 0002 7688 04 t.n.v. Hart voor de Oogst, o.v.v. Oekraïense vluchtelingen Moldavië.

Uit de krant