Start praktisch verkeersexamen bij Raadhuis Leidschendam. (Foto: Gemeente Leidschendam-Voorburg)
Start praktisch verkeersexamen bij Raadhuis Leidschendam. (Foto: Gemeente Leidschendam-Voorburg)

Leerlingen op weg voor praktisch verkeersexamen

Actueel 132 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Leerlingen uit groep 7 van 19 verschillende basisscholen uit Leidschendam-Voorburg deden op 11, 12 en 13 april mee aan het Praktisch Verkeersexamen. 

Wethouder Astrid van Eekelen: “Volgend jaar gaan deze leerlingen waarschijnlijk allemaal zelfstandig op de fiets naar de middelbare school. Daarom vind ik het heel belangrijk dat op de basisscholen in onze gemeente zoveel aandacht aan verkeersveiligheid wordt besteed. Ook leerlingen kunnen hier een bijdrage aan leveren! Door hun aandacht bij het verkeer te houden en zich niet te laten afleiden door bijvoorbeeld de mobiele telefoon. Die berichtjes kunnen echt wel even wachten. Verkeerskennis is de basis, maar leerlingen moeten deze natuurlijk ook in de praktijk kunnen brengen. Ik wens alle leerlingen die meedoen aan het Praktisch Verkeersexamen heel veel succes!” 

Tijdens het verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de verkeerskennis, die zij tijdens lessen op school hebben opgedaan, ook in de praktijk kunnen toepassen. Voordat de leerlingen het examen mogen afleggen werd eerst hun fiets gekeurd. Ook moesten zij tijdens een ‘beheersproef’ laten zien dat zij klaar zijn om het examen af te leggen. Daarna legden de kinderen per fiets een route af door de omgeving. Er waren twee fietsroutes uitgezet in de gemeente. Onderweg zijn er zes controleposten waar het verkeersgedrag van de kinderen bekeken wordt. Binnen drie dagen na het afleggen van het examen krijgen de leerlingen de uitslag of ze geslaagd zijn.

Uit de krant