Afbeelding
Jubileumkrant

GroenRijk De Wilskracht viert 75-jarig bestaan met feestweek

Actueel 463 keer gelezen

GroenRijk De Wilskracht aan de Donau 119 op de grens van het Forepark en de woonwijk Leidschenveen bestaat in 2022 precies 75 jaar. Dat is een mijlpaal waar eigenaar Jaap de Baat en zijn team bij willen stilstaan. Daarom is er in deze week voor Pasen een feestweek met allerlei mooie acties.

Het bedrijf is opgericht in 1947 door Kor de Baat, de vader van Jaap. Hij had aan de Veenweg een boerderij met daarbij een klein loonbedrijf. Daarnaast was Kor ook transporteur van groenten naar de veiling voor tuinders in de regio. Aan die zelfde tuinders leverde hij ook mest en potgrond. Ook ontstond er vraag naar tuinmaterialen voor de particuliere markt, vertelt Jaap. Het begon met een kasje van 120 vierkante meter. Dat verdubbelde tot 240 meter en zo verder.

Jaap: “We zijn in die tijd steeds groter geworden in de verkoop van aarde, zand en bestrating. We leverden ook steeds meer aan hoveniers in de regio. Ook vulden we toen volop zakken aarde en zand voor de handel en eigen verkoop. Inmiddels was ik zelf ook binnen het bedrijf aan het werk op de shovel en de vrachtwagen. Verder deed ik allerlei hovenierswerk. Ik voetbalde op zaterdag, maar dat kon niet meer: ik moest klanten helpen. Intussen was oom Leen de Baat begonnen met de aanleg en het onderhoud van tuinen. Dat was de start van het hoveniersbedrijf dat we nog steeds hebben.” 

Jaap nam met zijn echtgenote Marry de zaak over. ”In 1992 kwam de gemeente om onze locatie aan te kopen voor de bouw van verpleeghuis Leilinde. Dat ging niet zonder slag of stoot. Na lang zoeken en onderhandelen hebben we in 2002 op de huidige locatie een nieuw tuincentrum kunnen openen, onder de vlag van GroenRijk. In 2012 is de verkoopruimte vergroot van 2.700 naar 5.500 vierkante meter. Inmiddels staat de volgende generatie klaar om het stokje over te nemen! Dat is onze jongste zoon Jeffrey die het hoveniersbedrijf nu runt.” 

2022 is dus niet alleen het jaar van de viering van het 75-jarig bestaan, maar ook het jaar dat GroenRijk De Wilskracht twintig jaar op de huidige locatie gevestigd is en alweer tien jaar in de huidige omvang. 

Wat is de kracht van GroenRijk De Wilskracht? Je kunt een heleboel sterke punten opnoemen. De bereikbaarheid vanuit de hele regio is een sterk punt. Waar je ook vandaan komt via de A4 en de A12 of vanuit Leidschenveen of Ypenburg of vanuit Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg; je rijdt heel snel en eenvoudig naar GroenRijk De Wilskracht aan de Donau 119 en je vindt daar een uitstekende parkeergelegenheid. 

Een sterk punt is ook de ongedwongen sfeer en de flexibele houding van de leiding en de medewerkers. Wanneer je er ook binnenstapt, het gaat er relaxed aan toe en wat je ook wilt en waar je ook naar op zoek bent, er wordt altijd oplossingsgericht meegedacht. Dat is de houding en de mentaliteit van eigenaar Jaap de Baat en die werkt door in het hele bedrijf. 

Er wordt van de ochtend tot de avond heel hard gewerkt, maar niet geforceerd of gestresst. “Je kunt je wel heel druk of boos maken, als het even niet gaat zoals je wilt, maar dat helpt je toch niet”, zegt Jaap lachend. 

De kracht van De Wilskracht is ook de veelzijdigheid en natuurlijk de kwaliteit. Er is een enorm assortiment, overzichtelijk verdeeld over zo’n twaalf afdelingen, binnen en buiten. Er wordt voortdurend ingespeeld op de seizoenen. Je vindt er een enorme variatie aan kwaliteitsplanten voor de woonkamer maar ook voor de tuin. 

Daarnaast is De Wilskracht vanuit de historie en traditie van het bedrijf ook heel sterk in hout, stenen, tegels, zand en grond. GroenRijk De Wilskracht is niet alleen een tuincentrum met alles erop en eraan maar ook een hoveniersbedrijf. 

Al met al is GroenRijk De Wilskracht een praktisch, nuchter, laagdrempelig en kwaliteitsgericht bedrijf met een team vakmensen die er voor gaan. Grijp de feestweek ’75 jaar GroenRijk De Wilskracht’ aan voor een bezoek aan dit gezellige kwaliteitstuincentrum! 


Uit de krant