Tijdens de benefietavond traden artiesten op en een Oekraïense familie werd geïnterviewd in het Dalton Voorburg (foto: Ap de Heus).
Tijdens de benefietavond traden artiesten op en een Oekraïense familie werd geïnterviewd in het Dalton Voorburg (foto: Ap de Heus).

Benefietconcert voor Oekraïne in Dalton Voorburg

Actueel 86 keer gelezen

Voorburg - Op Tweede Paasdag 18 april werd er een benefietconcert gehouden in de school Dalton Voorburg voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Burgemeester Jules Bijl had speciaal deze dag vrijgehouden om het benefietconcert te openen.

Er waren ruim honderd mensen aanwezig op dit benefietconcert. Eerst werd het Oekraïense volkslied gedraaid om er bij stil te staan wat er allemaal in Oekraïne gebeurt. Burgemeester Jules Bijl sprak de aanwezigen toe en plaatste daarna om en om met een lid van de organisatie een bloem in een vaas als herdenking.

Daarna traden er veel artiesten stuk voor stuk belangeloos op en de inkomsten van de kaartverkoop en de donaties gaan allemaal volledig naar hulpprojecten en -acties voor de inwoners en de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Er werden op het podium ook interviews gehouden met de leden van een Oekraïense familie die gevlucht was en nu in Voorburg verblijft. Zij vertelden het bizarre verhaal van wat er allemaal gebeurd en hen overkomen was in Oekraïne. Zij gaven aan blij te zijn dat Nederland hen met open armen heeft opgevangen. 

De totaalopbrengst van het concert is nog niet bekend omdat de actie nog doorloopt.

Doneren voor deze actie kan tot het eind van de maand.

Uit de krant