Wethouder Astrid van Eekelen (r) en Marianne Knijnenburg proosten op een mooie toekomst voor Goede Doelen Boekenhuis Marianne (foto:Ap de Heus).
Wethouder Astrid van Eekelen (r) en Marianne Knijnenburg proosten op een mooie toekomst voor Goede Doelen Boekenhuis Marianne (foto:Ap de Heus).

Goede Doelen Boekenhuis Marianne geopend

Actueel 408 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Astrid van Eekelen opende donderdag 21 april Goede Doelen Boekenhuis Marianne aan de Franse Kerkstraat 5a in Voorburg met een bijzondere ceremonie.

De wethouder knipte het lint door dat om Plaatjes Album 1 was gebonden, een van de beroemde albums van Verkade, uitgebracht in 1903. Vervolgens sloeg de wethouder het album open op de pagina ‘Woudvogels’ met onder andere het plaatje van de bonte specht, die ook de boekenlegger siert van Goede Doelen Boekenhuis Marianne. Daarna werd met alle gasten geproost op een mooie toekomst van Boekenhuis Marianne.

Een van de oprichters van Goede Doelen Boekenhuis Marianne is Marianne Knijnenburg: “Boekenhuis Marianne, genoemd naar prinses Marianne van Oranje-Nassau, is een winkel in tweedehands boeken”, vertelt zij. “De Boeken zijn in alle categorieën. Van Architectuur, Atlassen, Bladmuziek, Cabaret, Cartoons, Dieren, ook Engelstalige boeken, Fantasy, Film, Gedichten, Hobby, Jeugd- en Kinderboeken, Koken, Kunst, Literatuur, Muziek, Natuur, Opvoeden, Politiek, Reisverhalen, Strips, Thrillers, Wetenschap tot Zwangerschap en geboorte.”

Marianne vervolgt: “Alle boeken zijn om niet verkregen en we zijn allemaal vrijwilligers. Het eerste goede doel dat we gaan steunen is Stichting Jarige Job. We zijn enorm blij dat we nu, na een jaar voorbereiding en hard werken, open zijn!”

Elke bezoeker van het Boekenhuis en van de Boekenwebshop ontvangt bij aankoop van een boek de boekenlegger met de specht . 

De boeken in het Boekenhuis kosten € 2,- per stuk of 3 voor € 5,-. De specials zijn er vanaf € 5,-. De winkel is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De Boekenwebshop, met mooie boeken vanaf 5 euro, is te vinden op de site www.boekenhuismarianne.nl. 

In de etalage is een eerste thematentoonstelling ingericht over Jac. P. Thijsse (1865-1945), een voorbeeld voor de jonge Jan Wolkers en grondlegger van de natuurbescherming in Nederland. Velen zullen hem ook kennen van de Verkade plaatjesalbums. In de tentoonstelling liggen niet alleen de eigen boeken van Jac. P. Thijsse, maar ook boeken die het Boekenhuis in bruikleen heeft gekregen.

Op donderdag 12 mei, om 20.00 uur, geeft Dik van der Meulen in Boekenhuis Marianne  een lezing over Jac. P. Thijsse (toegang gratis). Hij schreef niet alleen een biografie van Jac. P. Thijsse maar verzorgde ook de uitgave van de Wandeldagboeken van Jac. P. Thijsse.

Uit de krant