Winnaars van het bridgetoernooi werden Rita en Bob van der Ham met een indrukwekkende score van 66,36%.
Winnaars van het bridgetoernooi werden Rita en Bob van der Ham met een indrukwekkende score van 66,36%.

Jubileumbridgetoer levert € 1.800 op voor het goede doel

Actueel 123 keer gelezen

Voorburg - De 10e editie van de Huygens Bridge Toer is gewonnen door Rita en Bob van der Ham. Het toernooi, zaterdag 23 april georganiseerd door Rotary Voorburg, leverde € 1.800 op voor de Jonge Helden van stichting Woej.

Jonge Helden zijn jongeren van 12 tot 25 jaar die zorgen voor een naaste. Dit kan hun vader, moeder, broertje of zusje zijn, die zorg nodig heeft vanwege een beperking, ziekte, verslaving of psychische problemen. Door hun taken als mantelzorger kunnen Jonge Helden moeilijk het onbezorgde leven leiden dat zij verdienen als kind. Rotary Voorburg wil meer bekendheid genereren voor deze Jonge Helden, en hen de gelegenheid geven samen of met hun vrienden er ook eens uit te breken.

Aan de Huygens Bridge Toer deden in totaal 46 paren mee. Door corona kon het evenement in 2020 en 2021 niet doorgaan. Nu speelden de paren graag weer mee, voor het goede doel. De organisatie was in handen van Rotary Voorburg in samenwerking met Bridgeclubs Leidschenhage en Kom Kom Maer. Het altijd gezellige toernooi vond plaats op verschillende locaties in het Voorburgse Huygenskwartier, namelijk in de Voorhof, het Rode Kruisgebouw en de restaurants Proeflokaal ’t Sijgje en Il Pomodoro.

Winnaars van het bridgetoernooi werden Rita en Bob van der Ham met een indrukwekkende score van 66,36%. Zij ontvingen naast een dinerbon de wisseltrofee: een beeldje dat de gesmeerde samenwerking van het bridgepaar symboliseert. Volgend jaar wordt de 11de Huygens Bridge Toer gehouden worden op 1 april 2023. 

Zie ook www.rotary.nl/voorburg.

Uit de krant