Opening van de Mooi Voorburg
Dorpspomp  in 2021 (foto: Ot Douwes).
Opening van de Mooi Voorburg Dorpspomp in 2021 (foto: Ot Douwes). OT DOUWES

Opening Mooi Voorburg- jaar en Erfgoeddag

Actueel 145 keer gelezen

Voorburg - De Erfgoeddag 2022 en het nieuwe Mooi Voorburg-jaar worden op 30 april om 11.45 uur bij de dorpspomp in de Herenstraat geopend.

Gelet op het thema van de Erfgoeddag ‘Oranje’ wordt de opening deze keer verricht door ‘Prinses Marianne’. Aansluitend onthult ‘Cornelia Groen van Prinsterer’ het vernieuwde monumentenbord bij de Oude Kerk. Hiermee zet Mooi Voorburg de toon voor de uitbreiding van het thema ‘Oranje’ naar ‘Oranje en Groen’. Een half uur eerder, om 11.15 uur onthult Kees Voorhoeve jr. een herinneringsbordje aan zijn vader, C.H. Voorhoeve, bij de Voorhoeveboom in park Vreugd en Rust.

In de muziekkoepel in het park worden tussen 13.00 uur en 15.00 uur verhalen verteld over de relaties tussen leden van het Oranjehuis en de familie Groen van Prinsterer. Met op de achtergrond fotomateriaal uit die tijd houdt actrice Frederiek Muller in de gestalte van Cornelia Groen van Prinsterer, de oudste zuster van Guillaume Groen van Prinsterer, een monoloog over Oranje en Groen. De voorstelling wordt drie keer uitgevoerd (om ca 13.15, 13.45 en 14.15 uur) en duurt ongeveer een kwartier. 

Tussen de voorstellingen door is op het scherm een presentatie te zien over de voortgang van de renovatie van Zocherpark Vreugd en Rust. Bestuursleden van Mooi Voorburg zijn aanwezig voor nadere informatie en het beantwoorden van vragen. Zij zijn de hele dag door te vinden bij het informatiepunt op de hoek Herenstraat/Van Schagenstraat. 

Voor wie zich daar als nieuwe donateur aanmeldt ligt een welkomstpakket klaar met wandel- en fietsroutes, en is het boek Vreugd en Rust verkrijgbaar voor € 17,50 (normaal € 20). Het programma wordt tussen 11.00 uur en 12.30 uur muzikaal omlijst door Drumfanfare Forum Hadriani.

Uit de krant