Het traditionele tonnetje rollen door de burcht van Voorburg (foto: pr).,
Het traditionele tonnetje rollen door de burcht van Voorburg (foto: pr).,

Eindelijk weer eens Oranjelust Kinderstraatspelen op 5 mei

Actueel 1.252 keer gelezen

Voorburg - Op Bevrijdingsdag, donderdag 5 mei, worden in de Oranjelust (zijstraat Parkweg) en Zuyderloostraat in Oud-Voorburg weer Kinderstraatspelen georganiseerd.

De laatste editie van de Kinderstraatspelen was in 2019. De bewoners en het comité zijn zeer verheugd om na 3 lange jaren weer iedereen te verwelkomen in de straat voor een fijn Bevrijdingsfeest. De straat wordt autovrij gemaakt en versierd en geveegd, zodat alle kinderen en volwassen de ruimte hebben om van de spelletjes te genieten. 

Inschrijven kan in de straat vanaf 11.30 uur. Om 12.30 uur worden de Kinderstraatspelen officieel geopend door wethouder Juliette Bouw. Voor de allerkleinsten is de Zuyderloostraat weer omgedoopt tot peuterparadijs met een springkussen, schminken en de mogelijkheid om te schilderen. Ook worden er poppenkastvoorstellingen verzorgd door In de Wolken. 

Voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar staan in de gehele Oranjelust diverse uitdagende oudhollandse spelen, zoals o.a. zaklopen, blikgooien en ringsteken opgesteld. Heb je alle spelletjes gedaan, je kaart vol én ingeleverd, dan ontvang je een leuk (gratis) aandenken. Tijdens de kinderspelen kun je, zowel aan het begin als aan het eind van de Oranjelust de kindervrijmarkt bezoeken. 

Om 15.00uur start de traditionele Oranjelust talentjacht. Meld je aan via de Facebookpagina of stuur een mailtje naar info@kinderstraatspelen.nl. Aanmelden per mail kan tot 3 mei of anders op de dag zelf bij de organisatie.

Zie voor alle informatie ook www.kinderstraatspelen.nl of Facebook.

Uit de krant