De schade aan de brievenbussen is groot; met name op het Burgemeester Feithplein in Voorburg (foto: Sebastiaan Barel).
De schade aan de brievenbussen is groot; met name op het Burgemeester Feithplein in Voorburg (foto: Sebastiaan Barel). Sebastiaan

Brievenbussen opgeblazen om ruzie in vriendengroep; verdachte aangehouden

Actueel 476 keer gelezen

Voorburg - In de nacht van woensdag op donderdag zijn bewoners in twee straten in Voorburg opgeschrikt door explosies. De politie heeft een verdachte aangehouden.         

In een bericht van de politie blijkt dat drie brievenbussen met zwaar vuurwerk zijn opgeblazen. Dit gebeurde in Voorburg op de Spinozalaan en op het Burgemeester Feithplein. Ook werd toegeslagen op de Haagse Merwedestraat. Daar is de brandweer tevens voor gealarmeerd geweest.

Een getuige zag een auto op hoge snelheid wegrijden en noteerde het kenteken. Agenten reden naar de woning van de kentekenhouder, waar ze al gauw de betreffende auto zagen rijden. Na het geven van een stopteken, zette de man de auto stil, maar zette het vervolgens op een lopen. Agenten wisten de man te grijpen en - ondanks verzet - aan te houden. 

Volgens de politie verkeerde de man onder invloed, maar weigerde medewerking bij een blaastest en bloedonderzoek. Ook reed de man zonder geldig rijbewijs. Het gaat om een 29-jarige man uit Zoetermeer. 

Volgens de politie is de aanleiding voor de opgeblazen brievenbussen een ruzie in een vriendengroep.

De schade aan de brievenbussen is groot. Met name op het Burgemeester Feithplein is de schade enorm. Daar zijn ook ramen beschadigd en heeft een brievenbusklep de muur doorboord.
        

Uit de krant