Cornelia Groen van Prinsterer mocht aan de Herenstraat in Voorburg het nieuwe monumentenbord met afdakje onthullen (foto: Ap de Heus).
Cornelia Groen van Prinsterer mocht aan de Herenstraat in Voorburg het nieuwe monumentenbord met afdakje onthullen (foto: Ap de Heus).

Erfgoeddag en start watersportseizoen gevierd

Actueel 215 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Afgelopen zaterdag 30 april was het niet alleen Erfgoeddag, maar werd ook de start van het toeristisch vaarseizoen gevierd in Leidschendam-Voorburg met als thema thema ‘Oranje aan de Vliet’ 

(foto: Ap de Heus).

De Erfgoeddag werd in Voorburg geopend werd door Mooi Voorburg. Het begon in Park Vreugd en Rust waar Kees Voorhoeve jr. een herinneringsbordje aan zijn vader onthulde bij de Voorhoeveboom in Park Vreugd en Rust. Dat deed hij onder muzikale omlijsting door Drumfanfare Forum Hadriani. Na de onthulling ontving hij een boek over Voorburg. Achter de Forum Hadriani begaf het gezelschap zich naar Museum Swaensteyn om daar ‘Prinses Marianne’ en ‘Cornelia Groen van Prinsterer’ op te halen en naar de dorpspomp te begeleiden.

(foto: Ap de Heus).

De opening van de waterpomp werd door Prinses Marianne verricht waarbij ze ook hulp kreeg van de bestuurslid van Mooi Voorburg Frits Koppe Vervolgens was Cornelia Groen van Prinsterer aan de beurt om het nieuwe monumentenbord met afdakje te onthullen. Genoemde handelingen vormden het startsein voor de Erfgoeddag. Er was van alles te doen. Zo kon je vanaf het Stationsplein in Voorburg met een authentieke bus langs molens, musea, monumenten en parken. Ook kon je meevaren met De Ooievaart en was er een pendeldienst.

(foto: Marina Tiutneva).

Het toeristisch vaarseizoen werd die dag in de sluis in Leidschendam geopend door wethouder Van Eekelen, ten teken dat de tijd voor watersport, terrassen en zomerse activiteiten in en rondom onze gemeente weer is aangebroken. Er was een varende stoet vanaf Voorschoten naar Leidschendam, waarbij mensen konden meevaren. Ook waterscouts van Hubertus Brandaan begaven zich met hun kano’s tussen de vaartuigen en peddelden door de sluis in Leidschendam. Allemaal kleurig versierd in het thema Óranje aan de Vliet.

(foto: Marina Tiutneva).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant