Het oeuvre van Aznavour wordt bezongen door zangeres?Britta?Maria?(chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger? Maurits Fondse?((foto: Claudia Otten).
Het oeuvre van Aznavour wordt bezongen door zangeres?Britta?Maria?(chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger? Maurits Fondse?((foto: Claudia Otten). CLAUDIAOTTEN
THEATER

Charles Aznavour bezongen in Ludens

Actueel 360 keer gelezen

Voorburg - Britta  Maria en Maurits  Fondse geven vrijdag 6 mei in Theater Ludens hun concert ‘Aznavour, mon amour’. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50.

Charles  Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Wij vieren zijn muziek en leven.

Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger  Maurits Fondse (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland) en accordeonist  Oleg  Fateev (o.a. ‘Brel, de Zoete Oorlog’ met Jeroen Willems). Ook Simone Sou, drummer en percussioniste en afkomstig uit Brazilië speelt vanavond mee. Ze pendelt al jaren heen en weer tussen Nederland en Brazilië. In Brazilië speelt ze met grote artiesten zoals Chico Cesar. In Nederland vormt ze een duo met haar man, accordeonist Oleg Fateev en is ze in de jazz- en wereldmuziek-scène actief. Met chansons in het Frans en een enkele (eigen) vertaling naar het Nederlands en Engels.  

Ze spelen de prachtige chansons van  Aznavour  en vertellen tussen door over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent - hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf -, zijn volhardendheid, zijn engagement en zijn uiteindelijke triomf. Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van ‘La Bohème’, ‘Hier Encore’, ‘la Mama’, ‘She’, ‘Comme ils disent’ naar ‘Les Comédiens’...  Emmenez-moi au bout de la Terre... 

Kaarten verkrijgbaar via www.theaterludens.nlop woensdag of zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur en vanaf een uur voorafgaand aan voorstellingen aan de kassa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant