De route is circa 23 km lang en brengt u langs een aantal watervriendelijke plekken en waterpunten in de gemeente (foto: Martijn Mastenbroek).
De route is circa 23 km lang en brengt u langs een aantal watervriendelijke plekken en waterpunten in de gemeente (foto: Martijn Mastenbroek). Martijn Mastenbroek

Fietsroute langs bijzondere waterpunten in de gemeente

Actueel 409 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nog tot en met 15 mei is het de Week van Ons Water. Door het hele land vinden activiteiten plaats die te maken hebben met water. U kunt bijvoorbeeld mee op rondleidingen of een excursie, of leuke én leerzame fiets- en wandelroutes ontdekken.

Wist u dat in Leidschendam-Voorburg boven én onder de grond van alles met water gebeurt? Ontdek het op de fiets (of te voet) via de ‘Volg de waterketen L-V’-route. De route is circa 23 km lang en brengt u langs een aantal watervriendelijke plekken en waterpunten in de gemeente. Zo komt u in Leidschendam onder andere langs het Waterspoorpark waar ruim 11.500 m2 waterberging is gegraven, de Bernhardvijver waar vroeger zwemlessen werden gegeven en een wadi in de Oude Bleijk die overtollig regenwater opvangt. In Voorburg fietst u onder andere langs de Daltonschool met een 1.500 m2 groot waterbergend groen dak, een bergbezinkbassin in het Nootenboompark en diverse waterpartijen in Park ’t Loo.

Benieuwd geworden naar de route? Download (thuis) gratis de app BeleefRoutes in de App Store of via Google Play.Zoek dan op de plattegrond in de app de route ‘Volg de waterketen L-V’ op (nabij de Venestraat in Leidschendam), klik op het oranje bolletje met de fiets en download de routekaart. Vervolgens kunt u de route starten op het moment dat u op de fiets zit. Er zijn verschillende startpunten, op de routekaart in de app ziet u ze. Tijdens de route leest u in de app informatie over alle bijzondere locaties waar u langs fietst. 

Meer weten over de Week van Ons Water en de activiteiten die plaatsvinden? Kijk op de website www.onswater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant