De deelnemers aan het zonnepanelenproject met zonnepanelen op de schuur van boerderij Akkerlust (foto: Henk Knoester).
De deelnemers aan het zonnepanelenproject met zonnepanelen op de schuur van boerderij Akkerlust (foto: Henk Knoester).

Groene stroom in Stompwijk door zonnepanelen op Akkerlust

Actueel 187 keer gelezen

Stompwijk - Op de wagenschuur van Hotelboerderij Akkerlust in Stompwijk zijn half maart 162 zonnepanelen geplaatst.

Afgelopen vrijdag 29 april werd de ingebruikname van de zonnestroominstallatie officieel gevierd door de provincie Zuid-Holland (subsidieverstrekker), gemeente Leidschendam-Voorburg en energiecoöperatie Zon op LV. Dit is het tweede succesvolle zonnestroomproject van het volledig particulier initiatief Zon op LV.

De initiatiefnemers, enkele leden van de energiecoöperatie Zon op LV én wethouder Jan-Willem Rouwendal fietsten vorige week vrijdag samen vanaf de sluis in Leidschendam naar Hotelboerderij Akkerlust. Daar aangekomen benadrukte Berend Potjer, lid van de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, het belang om de beperkte ruimte in Zuid-Holland actief in te zetten voor projecten zoals die van Zon op LV en Akkerlust. Ook de wethouder prees de samenwerking en het particulier initiatief: “Als gemeente moedigen we dit soort inwonersinitiatieven aan, ze zijn zo belangrijk voor het bouwen aan een duurzame gemeente. Wij hopen dat er nog vele zonneprojecten volgen!”        

Zon op LV is nog op zoek naar grote daken (geschikt voor zonnepanelen) van bijvoorbeeld scholen of bedrijven. Neem contact op via: info@zonoplv.nl of kijk op www.zonoplv.nl.

Uit de krant