Afbeelding

7 tips voor sterke SEO teksten in 2022

Actueel 502 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Hoe schrijf je sterke SEO teksten in 2022? Het algoritme van Google wordt steeds beter. De zoekmargine begrijpt het verschil tussen een bank om op te zitten en een bank waar je een bankrekening opent.

Dat verandert de manier waarop je schrijft voor zoekmachines zoals Google. Tegelijkertijd zijn sommige trends alleen maar sterker geworden. Wij vroegen een SEO tekstschrijver naar de beste tips om in 2022 te optimaliseren voor Google en andere zoekmachines.

7 tips voor SEO teksten in 2022

Dit zijn de 7 beste tips om sterke SEO teksten te schrijven in 2022:

1. Schrijf voor de bezoeker

“Het is heel belangrijk om voor de bezoeker te schrijven. Sterker nog, dat is de enige manier om duurzaam te optimaliseren,” horen we. “Verdiep je in de bezoeker en probeer vast te stellen wat hij of zij werkelijk belangrijk vindt. Geef antwoord op die vragen of verstrek informatie die veel klanten graag willen vinden.”

2. Optimaliseer voor specifieke vragen

De vragen die (potentiële) klanten stellen lijken sowieso heel belangrijk voor een goede SEO-strategie in 2022. “Het klopt dat de vragen soms veel specifieker lijken dan voorheen. Die vragen waren er altijd al wel, maar meer mensen stellen ze nu via Google. Daar kun je voor optimaliseren door artikelen te schrijven die deze specifieke vragen beantwoorden.”

3. Schrijf voor gesproken zoekopdrachten

“In het verlengde daarvan hebben steeds meer mensen een Google Home of Apple HomePod in huis. Die apparaten maken het makkelijker om gesproken zoekopdrachten te doen. Zorg dat je daarvoor optimaliseert, door antwoord te geven op die vaak langere en nog meer specifieke vragen.”

4. Geef meteen antwoord op de vraag

We lazen bovendien over Featured Snippets. Het zijn korte antwoorden die Google direct toont, door informatie van een website te gebruiken om de zoekresultaten te verrijken. “Probeer zo kort en bondig mogelijk antwoord te geven op een vraag, een beetje zoals Wikipedia dat doet. Dan maak je de meeste kans op een Featured Snippet, waarmee je extra aandacht krijgt binnen de zoekresultaten.”

5. Voeg videos en podcasts toe

“Daarnaast wil je de teksten die je schrijft zoveel mogelijk verrijken, bijvoorbeeld met podcasts, video’s. Afbeeldingen en alles wat je erbij kan vinden. Het maakt de beleving voor de bezoeker rijker, dus je biedt een betere online ervaring.”

6. Bel zelf met de klantenservice

We vroegen bovendien hoe je tot inspiratie komt om in 2022 meer SEO-teksten te schrijven. “Bel zelf eens met de klantenservice. En dan niet om een vraag te stellen, maar om de vragen waar anderen naar vragen. Al die vragen bieden input voor goede artikelen. Klanten willen weten hoe het zit, dus de kans is groot dat ze daar ook via Google naar zoeken.”

7. Schrijf lange overkoepelende artikelen

“Ten slotte is het een goed idee om in 2022 SEO teksten te schrijven die veel langer zijn dan je gewend bent. Schrijf een overkoepelend artikel over de hoofdcategorie van je diensten of producten. Neem daar gerust 2, 3, 4 of meer A4’tjes de ruimte voor. Die lange artikelen scoren in zoekmachines zoals Google steeds beter, ondanks de hardnekkige mythe dat bezoekers online niet willen lezen.”

Uit de krant

Uit de krant