Tijdens een klikgesprek op de banenmarkt maakten 75 werkzoekenden kennis met ondernemers in de Mall. (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg).
Tijdens een klikgesprek op de banenmarkt maakten 75 werkzoekenden kennis met ondernemers in de Mall. (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg).

Inwoners vinden werk bij zaken in Westfield Mall of the Netherlands

Actueel 1.354 keer gelezen

Leidschendam - Een persoonlijk gesprek zegt meer dan werkervaring op papier; met die gedachte organiseerde het Werkgeversservicepunt van gemeente Leidschendam-Voorburg samen met Unibail-Rodamco-Westfield afgelopen week een banenmarkt in winkelcentrum de Mall of the Netherlands.

Zo’n 75 kandidaten in een uitkeringssituatie maakten kennis met verschillende ondernemers in de Mall. Zeven van de deelnemers ontvingen na het gesprek gelijk een arbeidscontract. Wethouder Werk Floor Kist is blij met deze samenwerking: “Voor ondernemers in de Mall is de zoektocht naar personeel momenteel een van de grootste uitdagingen. Onze banenmarkt biedt hen de kans om in korte tijd veel kandidaten te spreken. Andersom is het voor onze inwoners die werk zoeken ook een prettige manier om verschillende werkgevers hier te leren kennen. Zo helpen we onze inwoners naar werk en ondernemers aan personeel.”

Klikgesprek

Verschillende ondernemers in de Mall deden mee aan de banenmarkt. Van kleding- en elektronicawinkel tot supermarkt en zelfs een attractie. Zij spraken inwoners uit de gemeente, maar er waren ook kandidaten uit omliggende gemeenten en van het UWV. Door deze regionale samenwerking kunnen nog veel meer werkzoekenden geholpen worden. Er werden zogeheten klikgesprekken gevoerd om te kijken of er sprake was van een wederzijdse klik. Zeven kandidaten kregen na het klikgesprek gelijk een baan aangeboden.Uit de krant