In een speeltuin in Zoetermeer werd het slachtoffer ernstig gewond aangetroffen (foto: Sebastiaan Barel)..
In een speeltuin in Zoetermeer werd het slachtoffer ernstig gewond aangetroffen (foto: Sebastiaan Barel).. Sebastiaan

Leidschendamse jongen neergeschoten in Zoetermeerse speeltuin

Actueel 2.578 keer gelezen

Leidschendam - Op klaarlichte dag vond zondagmiddag 15 mei een schietpartij plaats in een Zoetermeerse speeltuin. Een 17-jarige jongen uit Leidschendam raakte daarbij zwaargewond.

Rond half drie in de middag ontving de politie meerdere meldingen dat er iemand zou zijn neergeschoten bij een speeltuin nabij de Paganinirode. Daar werd het slachtoffer ernstig gewond aangetroffen. Terwijl ambulancemedewerkers en de ingevlogen trauma-arts zich over het slachtoffer ontfermden, werd de wijk afgesloten en afgezocht door meerdere eenheden van de politie. 

Het slachtoffer is later met spoed en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd.

In de klopjacht naar de verdachten vond een inval plaats aan de Korsakovrode in dezelfde wijk en werden vier verdachten aangehouden. Daarbij werden ook de Koninklijke Marechaussee en het arrestatieteam ingezet. Twee verdachten blijken inmiddels niks met de zaak te maken te hebben en zijn vrijgelaten.


Ook het arrestatieteam en de Koninklijke Marechaussee werden  ingezet (foto: Sander Paardekooper).

Later in de avond hield de politie nog vier verdachten aan. Zoetermeerders in de leeftijd van 16 tot 21 jaar zitten vast voor verder verhoor. 

De politie laat weten dat het Leidschendamse slachtoffer nog in het ziekenhuis ligt, maar dat hij inmiddels weer aanspreekbaar is.

Ook het arrestatieteam en de Koninklijke Marechaussee werden  ingezet (foto: Sander Paardekooper).

Uit de krant