Ter afsluiting van de Ramadan werd een groot buurtfeest gegeven in De Prinsenhof (foto: SenW).
Ter afsluiting van de Ramadan werd een groot buurtfeest gegeven in De Prinsenhof (foto: SenW).

Buurtfeest Prinsenhof geslaagde afsluiting Ramandan

Actueel 460 keer gelezen

Leidschendam - De Ramadan werd op 10 mei feestelijk beëindigd met een Eid al Fitr- buurtfeest in de Prinsenhof in Leidschendam. 

Er waren zo’n 350 enthousiaste buurtbewoners en jongeren aanwezig en veel leuke dingen om te doen. Zoals de basketbal clinic van VinRock (professioneel basketballer Vincent Krieger), de Panna Knock-out van Nasser el Jackson, weerbaarheidstraining van Personal Trainer Ali, Henna tattoos door Henna Artist Farah en een heerlijke rijsttafel van Keuken Ummi.


 (foto: SenW). 

Elk jaar sluiten moslims de maand ramadan af met een religieus feest, Eid Al Fitr. Dit vonden de jongerenwerkers en Social Work van SenW een mooie gelegenheid om de buurt te verbinden. Verschillende culturen en leeftijden kwamen bij elkaar en genoten van de activiteiten en het eten. De betrokkenheid was groot. BASI jongeren, een project van SenW jongerenwerk, hielpen bij de organisatie, waardoor ze werken aan hun ontwikkeling en hun engagement met de maatschappij. Mede door hen, de vrijwilligers, politie en handhaving was de middag een groot succes . Iedereen deed leuk mee en voelde zich verbonden. Een buurtbewoner: “Het is een superleuk en geslaagd feest, alle culturen zijn samengekomen en iedereen is vandaag één, wat een fijn gevoel”, aldus een buurtbewoner. Jongerenwerker Maartje van SenW vult aan: “Het is zo mooi om te zien dat je jongeren echt uit hun schulp ziet kruipen, sommigen zijn normaal echt heel verlegen en nu komen ze los, geweldig.” 


 (foto: SenW).

Studenten van Inholland deden buurtonderzoek. Zij waren aangenaam verrast. “Wow, dit hadden wij niet verwacht. We hadden door de media toch wel een slecht beeld van de wijk, maar dit ziet er echt super leuk en gezellig uit.”

 (foto: SenW).
 (foto: SenW).

Uit de krant