Bewoners De Heuvel en duurzaam LV in gesprek met wethouder Rouwendal (foto: SenW).
Bewoners De Heuvel en duurzaam LV in gesprek met wethouder Rouwendal (foto: SenW).

Bewoners De Heuvel willen wat meer ecologisch groen

Actueel 457 keer gelezen

Leidschendam - De bewoners van de door WoonInvest beheerde rode en blauwe flat in de Leidschendamse wijk De Heuvel willen meer ecologisch groen in hun wijk. Nu staan daar vooral solitaire bomen op grasvlaktes die wekelijks gemaaid worden. Dat is natuurlijk wel groen, maar ook heel saai en weinig divers, want struiken vaste planten staan er amper en bloemweides ontbreken.

Om deze wens duidelijk kenbaar te maken heeft de bewonerscommissie donderdag 12 mei, tijdens een Bewonersbijeenkomst wijkgroenbeheerplan Amstelwijk/De Heuvel, een petitie overhandigd aan wethouder Jan-Willem Rouwendal.

In deze petitie, met handtekeningen van circa 75 bewoners en van de aan de Dobbelaan gelegen organisaties Piggelmee en S&W, vragen de bewoners ook om meer participatie in de gebiedsontwikkeling van hun buurt. Zij willen graag in de ontwerpfase bij de planvorming betrokken worden. Gusta Hoes van de bewonerscommissie gaf aan dat er tot een paar jaar geleden veel meer struiken waren, die plotseling zonder overleg werden gerooid.

Het initiatief van de bewoners wordt ondersteund door Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg. Wim Hendriks van Duurzaam benadrukte dat een organische opbouw van het groen met bloemen, middelhoge struiken en hoog opgaande bomen het beste is voor insecten en vogels en voor de belevingswaarde.

Uit de krant