De donateurs tijdens hun reis bij het kasteel (foto: pr).
De donateurs tijdens hun reis bij het kasteel (foto: pr).

Kasteel Marianne wordt in Polen toeristisch pronkstuk

Actueel 314 keer gelezen

Voorburg - Een groep donateurs van Stichting Erfgoed Prinses Marianne heeft de viering bijgewoond van 150 jaar kasteel Camenz in Polen, dat de ‘Voorburgse prinses’ destijds voor haar familie liet bouwen. 

De donateurs werden verwelkomd door burgemeester Marcin Czerniec, die samen met stichtingsvoorzitter Tilly Zwartepoorte de opening verrichtte van een blijvende tentoonstelling van beeld- en tekstpanelen als toepasselijk verjaardagscadeau van de Stichting. De panelen werpen tot in detail het licht op het leven van de prinses met name ter informatie van de vele bezoekers aan het kasteel. Dat waren er vorig jaar maar liefst 70.000 en dat aantal wil de burgemeester zien op te voeren. 

Het kasteel in Camenz heeft al een restauratie achter de rug, die pas in 2030 zal worden voltooid en het gehele project vraagt tientallen extra miljoenen. Het gemeentebestuur van Camenz wil er een van de beste en fraaiste bezienswaardigheden in Polen van maken. Voorzitter Zwartepoorte bood namens de gemeente Leidschendam-Voorburg een cadeau aan. 

Kijk ook op www.erfgoedprinsesmarianne.nl.

Uit de krant