Wethouder Rouwendal en bestuurder Braal van Vidomes gaan voor meer sociale huurwoningen in Stompwijk (foto: Michel Groen).
Wethouder Rouwendal en bestuurder Braal van Vidomes gaan voor meer sociale huurwoningen in Stompwijk (foto: Michel Groen).

Intentieverklaring voor bouw sociale huurwoningen in Stompwijk

Actueel 721 keer gelezen

Stompwijk - Wethouder Rouwendal en bestuurder Braal van woningcorporatie Vidomes hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor de mogelijke bouw van 10 tot 15 sociale huurwoningen aan de Van Santhorststraat 1-3 in Stompwijk.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal: “Er is grote behoefte aan betaalbare woningen in Stompwijk. Door op deze plek aan de Van Santhorststraat 100% sociale woningbouw te ontwikkelen wordt het aanbod van betaalbare woningen hier uitgebreid. Ik vertrouw erop dat we met elkaar een mooi en duurzaam woongebouw kunnen realiseren in het hart van Stompwijk.”

Daphne Braal van Vidomes over de intentieovereenkomst: “In deze overeenkomst staan afspraken om met elkaar de haalbaarheid voor sociale woningbouw aan de Van Santhorstraat te onderzoeken. Zo kijken we onder meer naar de maximale mogelijkheden van deze locatie. Dit doen we in nauw overleg met bewoners van Stompwijk. We zijn blij dat we deze kans krijgen.”

Als de nieuwbouwplannen haalbaar zijn, dan wordt - naar verwachting - in 2024 gestart met de bouw. Het plan is dan om een kleinschalig appartementengebouw te realiseren voor alleenstaande starters/jongeren en senioren. Alle appartementen worden aardgasvrij en bijna energieneutraal (BENG).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant