Het Peter Beets quintet en zangeres Izalinde Calister verzorgden een avond met hun Gershwin Celebration (foto: pr Lions Voorburg).
Het Peter Beets quintet en zangeres Izalinde Calister verzorgden een avond met hun Gershwin Celebration (foto: pr Lions Voorburg).

Oekraïnse kinderen leren goochelen dankzij Lionsclub Voorburg

Actueel 329 keer gelezen

Voorburg - Sinds 1988 organiseert Lionsclub Voorburg jaarlijks een avondvullend muzikaal programma in de Oude Kerk om stichtingen en goede doelen in de omgeving een helpende hand te bieden.

Op vrijdag 13 mei vond het Jaarconcert plaats met een optreden van het Peter Beets quintet en zangeres Izalinde Calister. Het werd een spetterende avond waar Gershwin Celebration op het programma stond. Delen van Porgy en Bess kwamen aan bod, afgewisseld met songs uit musicals.

Het goede doel van de avond was Stichting Magic Care. Deze stichting bestaat uit 50 goochelaars en heeft als doel kinderen die door ziekte, handicap of een vervelende thuissituatie in problemen zijn gekomen te ondersteunen door hen goocheltrucs te leren, waardoor hun motorische en sociaal emotionele ontwikkeling verbetert. Ook uit Oekraïne gevluchte kinderen behoren inmiddels tot de doelgroep. Door hen te leren goochelen hebben ze afleiding en het geeft zelfvertrouwen. Tijdens de avond overhandigde Caspar Steenhuysen van Lionsclub Voorburg een cheque van €7.500 aan Marlies Greve, voorzitter van Stichting Magic Care.

Tevens werd de Leeuwenhart Trofee uitgereikt aan een persoon die zich uitermate verdienstelijk maakt voor de samenleving in Voorburg en een bijzondere, positieve impact heeft op de gemeenschap. Dat was deze keer Marian Turkesteen.

Uit de krant