Burgemeester Jules Bijl ontvangt het eerste Historisch Stickeralbum uit handen van Tjipke Post (foto: Hein Athmer)
Burgemeester Jules Bijl ontvangt het eerste Historisch Stickeralbum uit handen van Tjipke Post (foto: Hein Athmer) Hein Athmer

Historisch stickeralbum Veur, Stompwijk en Leidschendam

Actueel 545 keer gelezen

Leidschendam - De Vereniging Erfgoed Leidschendam heeft de inhoud verzorgd van een historisch stickeralbum over de historie van Veur en Stompwijk, die later Leidschendam vormden.

Ondernemer Tjipke Post van supermarkt Plus Post in Prinsenhof Leidschendam overhandigde het eerste historisch stickeralbum aan burgemeester Jules Bijl. Net als bij de voetbalplaatjesalbums, maakte Vereniging Erfgoed Leidschendam samen met Plus Post Supermarkt een speciaal album over de geschiedenis van Leidschendam, Veur en Stompwijk. Vereniging Erfgoed Leidschendam werkte belangeloos mee aan het maken van het album en alle stickers en teksten. Bestuurder Cees Siermann: “Belangrijk doel van onze vereniging is het versterken van het historisch besef bij Leidschendammers door de geschiedenis van Leidschendam bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Het stickeralbum is daar een prima middel voor.” De stickers zijn oude afbeeldingen, foto’s en archiefstukken die belangrijk zijn of zijn geweest voor de geschiedenis van Leidschendam, Veur en Stompwijk.

Burgemeester Jules Bijl: “De gemeente is trots op de ontstaansgeschiedenis van het Leidschendam dat we nu kennen. Deze geschiedenis is belangrijk voor alle inwoners. Het geeft meer betekenis aan de panden waar we dagelijks voorbijkomen”. Bij Plus Post is het album verkrijgbaar en kan iedereen sparen om het album gevuld te krijgen.

Uit de krant