De politie werd direct gealarmeerd en was snel ter plaatse met verschillende eenheden (foto: Sebastiaan Barel).
De politie werd direct gealarmeerd en was snel ter plaatse met verschillende eenheden (foto: Sebastiaan Barel). Sebastiaan

Inbrekers op heterdaad betrapt aan Nieuwstraat

Actueel 458 keer gelezen

Leidschendam - Vanmorgen (donderdag 19 mei)  In de vroege uurtjes heeft de politie twee inbrekers weten aan te houden in Leidschendam.

Rond kwart voor vijf in de ochtend hadden twee personen de producten van het bedrijf Mobiel.nl aan de Nieuwstraat - op de hoek met De Schans - op het oog. Met een bak-/straatsteen gooiden zij een ruit aan de zijkant van het bedrijf in. Via die weg konden ze bij een stellage met producten en graaiden mee wat ze te pakken konden krijgen in de telefoonwinkel.

Dankzij een alerte getuige, die meldde dat verdachten een scooter probeerden te stelen, werd de politie direct gealarmeerd en waren de agenten snel ter plaatse met verschillende eenheden. Zij troffen de mannen aan en betrapten hen op heterdaad. 

De inbrekers probeerden nog op de scooter weg te vluchten, maar werden na een korte achtervolging aangehouden in het Burgemeester de Haan-Groenpark . Het betrof een 20-jarige Zoetermeerder en een 37-jarige zonder vaste woonplaats. In de omgeving troffen de agenten gestolen telefoons en inbrekerswerktuigen aan. Deze goederen zijn in beslag genomen. 

De twee verdachten zijn ingesloten. Bij het bedrijf werd alle bewijslast vastgelegd. Ook een stuk glas waar één van de verdachten zich aan had opengehaald, werd veiliggesteld als bewijs. 

De eigenaar van de winkel deed aangifte. 

Uit de krant