De Julianabaan is verfraaid met hangende manden en plantenbakken vol zomerbloemen (foto: gemeente LV).
De Julianabaan is verfraaid met hangende manden en plantenbakken vol zomerbloemen (foto: gemeente LV).

Winkelcentrum Julianabaan vrolijk in de bloemetjes gezet

Actueel 372 keer gelezen

Voorburg - De lente is volop aan de gang en dat kun je ook zien in De Julianabaan waar het winkelcentrum is verfraaid met hangende manden en plantenbakken vol zomerbloemen. 

De bloemrijke aankleding is bedoeld om het winkelcentrum aantrekkelijker te maken. Wethouder Astrid van Eekelen: “Bloemen en groen maken de sfeer om te winkelen prettig. Dit jaar gaan we dan ook verder met het vergroenen van De Julianabaan, het verfraaien van de pleinen en pakken we ook de verkeersveiligheid aan. Zo blijft het winkelcentrum zijn aantrekkingskracht behouden en is het klaar voor de toekomst.”

In het najaar vervangt de gemeente op verschillende plekken in het gebied tegels door groene planten en bestaande plantsoenen worden opnieuw beplant. Fietsvoorzieningen op De Julianabaan worden vernieuwd of verplaatst. Ook worden er nieuwe verkeersborden met verwijzing naar de parkeerplekken geplaatst. Middenin het winkelcentrum tussen de kiosk van De Nootzaak en The Stone komt een extra speelplek voor kinderen.

Samen met inwoners, winkeliers en andere belanghebbenden maakte de gemeente een plan voor de toekomst met mogelijke een publieksstrekker, zoals een cultuurgebouw met theater en bibliotheek en oplossingen voor het parkeren. 

Meer informatie is te vinden op: www.lv.nl/ julianabaan,

Uit de krant