Afbeelding
column

Aquaramp

Actueel 31 keer gelezen

Op 1 juni opende Storm Aquapark. Formidabele aantrekkelijke attractie voor jong en oud. In recreatiegebied Vlietlanden. Vette pret, juist ook voor kinderen, die niet op vakantie gaan. Werd echter nóg “leuker”. Hele attractie is kapot gesneden, vernield. Festijn viel in het water. Letterlijk!

Alle plezier is kinderen ontnomen. Magnifieke attractie is dusdanig vernield, dat het in de huidige vorm niet snel kan worden hersteld. Misschien in een wat eenvoudiger vorm. Eigenaar en personeel zijn er doodziek van. Terecht!  Er stonden kinderfeestjes en schoolreisjes gepland. Bovenal natuurlijk de zomervakantie. Alles vernield met grote halen en dus geen kleine messteken, die te herstellen zijn. Ook in 2018 waren er vernielingen. Bij andere eigenaar, dat wel.

Doelbewust vandalisme door concurrentie? Nauwelijks te geloven. Kinderen alle lol ontnemen door jaloezie en broodnijd. Wraak vanuit privésfeer? Zit het niet in die hoek, dan resten vandalen. Zou goed kunnen, want wat blijft er tegenwoordig nog langdurig heel? Zou niets kunnen noemen. U? Maakt in wezen niet uit wie stak of staken. Bij wie zoiets doet zit een behoorlijk steekje los. Lopen niet alle synapsen zoals ze gepland zijn. Met name bij het cruciale onderdeel “geweten” schieten deze verbindingen tussen hersenneuronen schromelijk te kort of ontbreken. Gevaarlijk en vaak funest.

Dit líjkt geen kwajongensstreek. Is het misschien wel. Geen idee. Mocht het zo zijn, dan blijken die jongeren van boven behoorlijk van de leg. Overzagen geen enkele consequentie. Misplaatste soort humor, dronkenmansterreur? Blijven vraagtekens. Onder dezelfde noemer: “Een misselijkmakende klerestreek!” Moeilijk om er over te schrijven als je niet weet, wie de dader(s) zijn. 

Wel ergernis over dit zoveelste voorbeeld van vernielzucht. Zet me aan het denken. Niets blijkt meer veilig. Zelfs niet deze opwindende waterattractie voor de jeugd. Somber totaalbeeld. Moet je nog wel iets organiseren? Kun je nog iets opzetten met alle mogelijke nadelige financiële gevolgen door onopgevoed gajes?

Ging het bij dit soort daders tijdens het assembleren van componenten in de baarmoeder al fout? Premature misbaksels? Kregen ze geen borstvoeding? Besteedden hun ouders meer tijd aan de pulp van RTL 4 en SBS 6 dan aan opvoeding of waren ze simpelweg niet bij machte om borg te staan voor adequate educatie? Per saldo kwam er uit de thuissituatie een irritant ettertje. Ze zouden wel uitblinken in programma`s als “Jouw etter, mijn etter” of “Heel Holland baart etters”. 
Tóch moet ik nogmaals stellen, dat we (nog)niet weten wie deze attractie heeft vernield. Had hét succesnummer voor duizenden kinderen kúnnen zijn. Zeker met het huidige fraaie weer van de afgelopen weken. Wéér is iets aantrekkelijks kapot gemaakt. Wéér zijn de kinderen de dupe. Wéér kozen de lafaards achterbaks het hazenpad.

Gedupeerden meldden, dat het bijna geen sloopwerk kán zijn van kinderen. Te ingewikkeld, te groot, te zwaar. Maakt uiteraard niets uit wat betreft de gevolgen. Stiekeme laaghartige vernielzucht. Zoals zo vaak liggen de daders op het kerkhof. Daar voeg ik geïrriteerd mijn gemoedstoestand aan toe.

Ik hoop het!

Uit de krant

Uit de krant