Na een grondige renovatie kan de weg er weer een hele tijd tegen. (Foto: VRPress )
Na een grondige renovatie kan de weg er weer een hele tijd tegen. (Foto: VRPress ) VRPress

Utrechtsebaan is weer open, maar nog niet helemaal klaar

Actueel 31 keer gelezen

Regio - Afgelopen weekend is de Utrechtsebaan (A12) weer volledig open gegaan. Na zo’n vijf maanden de stad uit gesloten te zijn wordt de snelweg weer in beide richtingen geopend. 

Den Haag groeit en om te zorgen dat de stad goed en veilig bereikbaar blijft, kreeg de Utrechtsebaan een grote onderhoudsbeurt. Dat was geen gemakkelijke klus. Door de verdiepte ligging van de weg ligt het asfalt in een betonnen bak. Die is gerenoveerd en ook zijn de middenberm en het asfalt vernieuwd en de verkeerstechnische installaties kregen een update. 

Nog niet klaar
Het hele project is nog niet afgerond. Zo moet Afrit 3 nog onderhanden genomen worden en moet er op delen van de wanden nog coating aangebracht worden. Datlaatste gebeurt in de komende twee weken. Tot half juli wordt in de doordeweekse nachten één rijstrook van de Utrechtsebaan afgesloten. Het verkeer ’s nachts zal minimale hinder van het werk ervaren, zo is de verwachting. En omdat de Utrechtsebaan nu eenmaal een hoofdroute is om Den haag in en uit te komen is ervoor gekozen de weg toch nu al te openen.
In totaal duurde de renovatie van de Utrechtsebaan ruim vijf maanden. Daarbij kon het verkeer altijd via de Utrechtsebaan de stad in. Het verkeer de stad uit werd onder andere omgeleid via de Rotterdamsebaan.

Uit de krant

Uit de krant